Tüm dünyada hızla yayılan koronavirüs, ülkemizde de her geçen gün artıyor. Yetkililer salgının daha fazla yayılmaması için vatandaşa 'evde kal' çağrısı yapıyor. Eskişehirliler ise bu çağrıyı dikkate almışa benziyor. Öyle ki Çarşamba günleri Vişnelik Mahallesinde kurulan, şehrin en kalabalık pazarlarından olan ÇARPA'ya talep azaldı. Pazar sokaklarında oldukça az sayıda insan bulunurken, esnaf da dert yandı.
BİZİ ÇOK ETKİLEDİ
Esnaflardan Sinan Tavşan, pazara çok az vatandaş geldiğini, satış yapamadıklarını söyledi. Tavşan, 'Genelde Çarşamba günleri çok yoğun çalışmamız oluyordu. Ama koronavirüs bizi çok etkiledi. Bugün maalesef hiç çalışmamız yok. Ancak 100-200 lira satış yapabildik. İnşallah en kısa sürede bu durum biter. Siftahsız kapatan arkadaşlarımız var. Hatta tezgahları toplayıp gittiler. Biz de 2 saat daha duracağız. Baktık olmuyor, biz de gideceğiz' ifadelerini kullandı.
MÜŞTERİ YOK
İşlerinin oldukça azaldığını belirten Fatih Yıldırım da, 'Koronavirüs yüzünden yaklaşık bir haftadır gerileme var. Dışarı çıkan insan sayısı azalıyor. Bundan kaynaklı da bizim müşterilerimiz bitiriyor. Biz devletten ne bekliyoruz? Mesela kredi, senet, çek ödemelerimizin ertelenmesi talebindeyiz. Yoksa biz bu işler doğrultusunda ne kredi kartlarımızı ne de çeklerimizi ödeyebiliriz. Keşke işler olsa da aynı seyirde devam etse. Cumhurbaşkanımız derse ki ödemeler ötelendi, biz de çıkmamayı düşünüyoruz. Yoksa biz de sağlığımızdan tedirginiz. Biz de hevesli değiliz buralarda sabah 6'da gelip akşam 8'de gitmeye. Mecburiyetten geliyoruz' diye konuştu. HM
Editör: TE Bilisim