CHP Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Kazım Kurt'un annesinin cenaze törenine katılmak üzere Eskişehir'e gelen Batum, tören ardından açıklamalarda bulundu.

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un tahliyesine değinen Batum, alınan karardan dolayı memnun olduğunu söyledi. Başbuğ ile aynı suçtan yatan kişilerin de tahliye edilmesi gerektiğini ifade eden Batum, sözlerine şu şekilde devam etti: 'Son günlerde bir takım tahliyeler başladı. Bunlardan biride İlker Başbuğ paşadır. Bu karardan memnunuz. Çünkü bu durumu Türkiye Cumhuriyetinde anlatmak mümkün değildi' dedi.

TUNCAY ÖZKAN'I DA ÇIKARIN'

Gazeteci Tuncay Özkan'ın da tahliye edilmesi gerektiğini ifade eden Batum, 'Bu tahliyeler bir oyundur. Ben Başbuğ'un çıkmasından dolayı memnunum. Bunu meşrulaştırmak için Anayasa Mahkemesi'nin de içinde olduğu ya da olmadığı bir oyundur. Benim istediğim, aynı koşulda olan tutuklularda tahliye edilsin. Bunlar neden dışarıda değil. Bunları görmeden bize hukuktan bahsetmesinler. Sonunda bize AK Parti çok demokrat, bireysel başvuruyu getirdi ve adamlar dışarıya çıkıyor diye söylenmesin. Bir yerde hukuk dışıysa dinleme, Tuncay Özkan'ı da atamazsın içeri' diye konuştu.

Editör: TE Bilisim