CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü Türkiye Emekliler Derneği Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Şube Başkanı Arif Duru ve yönetim kurulu üyelerinin talep ve sıkıntılarını dinleyen Çakırözer ve Süllü, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde emeklilerin bayram ikramiyelerinin 1100 TL'den net asgari ücret tutarında arttırılması çağrısında bulundu.

2 BİN 500 LİRA ALAMIYOR
Artan enflasyon rakamları ve pahalılık karşısında emeklilerin de ay sonunu getiremediğini söyleyen Çakırözer, 'Bu pahalılıkta bu enflasyon ortamında bin 500 lira ile, 2 bin 500 lira ile emeklilerimizin yaşaması mümkün değildir. Muhalefet olarak teklifimizi verdik. Mutlaka ama mutlaka hem bayram ikramiyesi arttırılmalı, hem de enflasyondaki artış emekli maaşlarına yansıtılmalıdır' dedi. Cumhuriyet Halk Partisi olarak emekliler için en az asgari ücret tutarında bayram ikramiyesi talep ettiklerini dile getiren Süllü ise, 'Yıllardır verdikleri emeklerin karşılığında tam gezecekleri, aileleri ile huzur ve refah içerisinde yaşayacakları zamanda geçim sıkıntısı çekmelerine karşıyız' diye konuştu.

İKTİDAR VE MUHALEFETE SESLENDİ
Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Arif Duru şu açıklamayı yaptı: 'Biz 506 sayılı kanunu arıyoruz. 6 tane kanundan maaş alıyor emekli, 23 çeşit maaş var. Bizim eski sisteme geri dönmemiz gerekir. Yüzde yüz tüfe de uygulasalar emekliyi memnun edemezler.'
Editör: TE Bilisim