İl Başkanlığında basın mensuplarıyla bir araya gelen CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar önceki gün istifalarını veren Mehtap Şenol ve Yücel Yenilmez ile ilgili sorulara cevap verdi. Çuhadar, 'Bizde basın toplantısından 1 gün önce herkese haber verilir, işi gücü olanlar gelemeyebiliyorlar, o gün iki ilçe başkanımızın olmamasının nedeni onların o gün cenazelerinin olmasıdır' dedi.

KAZIM KURT'A KARŞI DEĞİLİZ

CHP'nin özgürlüklerin partisi olduğunu söyleyen Çuhadar, 'Bir tek CHP var. Türkiye'nin bize ihtiyacı var, kırılmak dökülmek gibi bir lüksümüz yok. Biz seçime hazırlanıyoruz. Bize inanan, bizimle mücadele eden arkadaşlar yanımızda olacak. Partimizin bayrağını en yukarıya çıkaracağız. Tek amacımız CHP'yi iktidara taşımak yerel seçimleri kazanmak. Birlikte el ele vererek AKP'den kurtulmamız lazım. Toplantıya davet edilmedik demek etik değil, bize inanan CHP'ye inanan dava arkadaşları ile bu işi yürüteceğiz, inanmayanlar yanımızda olmayacak. Basın toplantısından haberim yok demek biraz komik, benim söylediğim biz CHP'liyiz görevimiz buna hizmet etmek, bu davaya inananlarla yola devam edeceğiz. Mehtap hocam 15-20 gündür ayrılma sinyalleri veriyordu benim için sürpriz olmadı, bunun sinyallerini almıştım.

Adaylarımızın sonuna kadar yanındayız, onlara hizmet edeceğiz. Basın açıklamasında herkes buradaydı, biz asla Kazım Kurt'a karşı değiliz, buradaki sisteme karşıydık, demokratik bir sistem uygulanmamasına karşı olduk. Sonra bunun nedenleri il başkanları toplantısında anlatıldı, yönetim kurulundaki arkadaşların talepleri ile geri döndüm, genel merkezin isteği ile geri döndüm. Biz kişilere göre değil, partiye göre hizmet ediyoruz. 5 tane aday adayı arkadaşa yapılan bir haksızlık olduğunu belirterek, tepkimizi ortaya koyduk. Yönetimdeki arkadaşlarımızdan bizim düşüncelerimize katılmayanlar olabilir ama biz CHP'nin başarısı için mücadele ediyoruz, kişiler değil, parti önemli' diye konuştu. (Tuğçe Mertler)

Editör: TE Bilisim