ETO Başkanı Güler, ziyaret sırasında yaptığı değerlendirmede, 7 Haziran'a kadar bir demokratik yarışın aday adaylarını beklediğine değindi. ETO Başkanı Metin Güler, Arzu Çiçek'e Eskişehir için düşündüğü çalışmaları sordu.

PORSUK ÇAYI DÜZENLENMELİ

Eskişehir'in suyla ilgili önemli sorunları olduğunu belirten Prof. Dr. Çiçek şunları söyledi:

'Akan suyumuzun kalitesi ile ilgili ciddi sorunlarımız var. İnşallah suyumuzu kaynağından alabilirsek Kütahya'nın atıklarından kurtulabileceğiz. Önce sağlıklı bir ortam sağlamamız gerekiyor. İlçeler ve köyler de dahil olmak üzere Kırka'dan Karadeniz'e kadar bor ve arsenik kirliliği var, zehir saçıyor, yiyeceklerde de yoğun kirlilik var, bunu temizlemeliyiz. Porsuk Çayı'nın da düzenlenmesi gerekiyor. Çöplerle ilgili de düzenlemeler yaparak bu konuda verilecek eğitimin bir şart olduğu kaçınılmazdır. Temizlik çalışmalarında denetim ve yaptırımlar da tam olursa sıkıntı olmayacak.'

KONGRE SARAYI

Eğitimin taklitle başladığına değinen Çiçek, 'Yeni doğan çocuk, kimden ne görürse onu taklit eder, eğitime çok küçüklükten başlanması gerekiyor. Yapacağımız tüm çalışmalar Eskişehir'e, Türkiye'ye tüm dünyaya hayırlı olur umarım. En çok istediğim şeylerden biri; güzel bir kongre sarayı, fuar alanımız olması. İki üniversitemiz var, Eskişehir için bunu istiyoruz. 10 bin kişilik büyük bölmeleri olan çok amaçlı bir kongre salonuna ihtiyaç var. Eskişehir'de destek olunması gereken çok kişi var, gerçek mağdurlara ulaşmak çok önemli' ifadelerini kullandı. 7 Haziran sonrasında 6 değerli insanın sandıktan çıkacağını ifade eden ETO Başkanı Güler, 'Seçim sonrasında bu rozetlerini çıkarıp, milletvekillerinin şehrin menfaatleri için çalışmasını bekliyoruz, biz de Eskişehir'in menfaatleri konusunda elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Allah yolunuzu açık etsin inşallah düşündüğünüz projeleri hayata geçirirsiniz' diye konuştu. (İHA)

Editör: TE Bilisim