Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kurucu Koordinatörü İhsan Kaynak ile bir toplantı gerçekleştiren AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, üretici ve çiftçilere müjdeyi verdi.

Eskişehir için çok güzel bir gelişme yaşandığını ifade eden Günay, 'Çok uzun süredir beklediğimiz Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuz artık Eskişehir'de faaliyete geçecek. Tabi ilk başlangıçta bir geçiş dönemi olacak. Kütahya İl Koordinatörümüz İhsan Kaymak, şu anda kurucu koordinatör olarak Eskişehir'de çalışmalarına başladı. İl Özel İdaresinin bir binasında inşallah çok yakında faaliyete geçilecek. Ekip olarak da gerekli hazırlıklar da yapıldıktan sonra sanıyorum 2017 yılı itibariyle Eskişehir'de ki çiftçilerimiz, üreticilerimiz bu desteklerden yararlanmaya başlayacaklar. Bu destekler tamamen tarımsal kalkınmayı desteklemek, üreticilerimize, çiftçilerimize ve üretici kooperatiflerimize yönelik desteklerdir. Yüzde 50 ile yüzde 70 arasında hibe söz konusudur' dedi.

Günay, amaçlarının tarıma, kırsal kalkınmaya destek vermek olduğunu belirterek, 'Bunu Avrupa Birliği standartlarında yapabilmek. Sürdürülebilir kılmak. Sürdürülebilir kalkınmanın alt yapısında Eskişehir için çok önemli bir gelişme olduğunu düşünüyorum' diye konuştu. (İHA)

Editör: TE Bilisim