CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, muhtarlardan yaşanan felaket ile ilgili aldığı bilgileri Başkan Erdemli ile paylaştı ve Odunpazarı Ziraat Odası'nın çözüm konusunda önerilerini aldı. Süllü, yüzde 10 - 60 arasında zarara yol açan kırağı ve Yakakayı, Kızılcaören başta olmak üzere çevre bölgede ekinlere büyük zarar veren dolunun çiftçiyi daha da zora soktuğunu söyledi.
YALNIZ BIRAKILDIK
İlçelerden gelen hasar tespit raporlarına göre, yaklaşık 3 bin çiftçinin etkilendiği, kırağı ve dolu sonrası mısır, ayçiçeği, pancar, çerezlik kabak, çerezlik mısır başta olmak üzere, yazlık ürünlerin büyük zarar gördüğünü söyleyen Süllü, 'Geçtiğimiz yıl, dolu yağışı sonrası kanun teklifi ile afet bölgesi ilan edilmesini istediğimiz Eskişehir'de ilgili kurumlar ve Bakanlık çiftçilerimizi yalnız bıraktı. Çiftçimize tohum hibe desteği dahi verilmeyerek cezalandırıldı. Maddi, manevi zarar gören çiftçilerimiz, dertlerine derman bekliyor' diye konuştu.
KANUN TEKLİFİ VERDİK
Eskişehir'in afet bölgesi ilan edilerek, çiftçilerin zararlarının karşılanması ve tarım sigorta kapsamının genişletilmesi için, TBMM'de kanun teklifi verdiklerini belirten CHP'li Süllü, 'Eskişehir milletvekili olarak, çiftçimizin zararlarının karşılanarak yeniden üretim yapabilecek duruma gelmesi için, sürecin takipçisi olacağım' dedi. HM
Editör: TE Bilisim