Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, Hasan Polatkan Havalimanı ve ilkbaharda meydana gelen sel felaketinde zarar gören çiftçilere verilmesi planlanan destek ile ilgili konuştu. Hasan Polatkan Havalimanı'ndan İzmir'e, Bodrum'a, Antalya'ya da uçak seferleri olmasını arzu ettiklerini ifade eden Adar, Eskişehir'deki uçak seferlerinin birçok ilden daha dolu olacağını kaydetti. Hasan Polatkan Havalimanı'ndan kalkan İstanbul uçağının Sabiha Gökçen Havalimanı'na gitmesini eleştiren Adar, İstanbul yolculuğunda Eskişehirlilerin yarı yolda bırakıldığını belirtti.
UÇUŞLAR ZENGİNLEŞMELİ
Uçuşların daha çok zenginleştirilmesi gerektiğinin altını çizen Adar, 'Buradan İzmir'e, Bodrum'a, Antalya'ya uçak seferleri olsun isterdik. Nasıl umre döneminde Arabistan'a yapılıyorsa, yaz aylarında Belçika'ya yönelik seferler düzenleniyorsa yaz aylarında da diğer illere uçak seferleri düzenlenmesini arzu ederken bir baktık ki Afyon, Kütahya ve Uşak'ın orta yerine Zafer Havalimanı'nı bu hükümete has yap işlet devret modeliyle bir havalimanı inşa edildi. Biz bu işte devletin yetkili organlarının olayı yeniden değerlendirmelerini ve bugüne kadar nasıl Şehir Hastaneleri'nde, köprülerde olduğu gibi devlet kesesinden zararın karşılanması kabul edildiyse bunun da zarar etmeyeceğini biliyoruz ama olası bir durumda bunun da devlet tarafından desteklenmesini arzu ediyoruz' diye konuştu.
SÖZLER TUTULMADI
Sarıcakaya, Seyitgazi ve Odunpazarı'nın belli mahallelerinde yaşanan sel felaketi nedeniyle ürünleri zarar gören çiftçilere verilmesi gerek destek ile ilgili konuşan Adar, 'İl yönetim olarak gidip inceledik o dönemde tarlaları. Bu bölgelerin afet bölgesi olarak ilan edilip zararlarının karşılanmasını istemiştik. Gerçek anlamda çiftçinin aklıyla alay edildiği ortaya çıktı. 53 milyon liralık tazmin edilmesi gereken rakama karşılık 440 bin lira gibi son derece komik bir rakam. Oradaki zarar gören çiftçilerin sayısına bölündüğünde 200 lira gibi bir rakamın ödenmesi gerekiyor ki, 200 lira da yolda gidip gelirken harcanacak paranın bedeli değildir' şekliden konuştu.
ÜRETİCİ DESTEKLENMELİ
Çiftçi bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de desteklenmesinin zaruri olduğunu söyleyen Adar, 'Ülkemizde istihdam ve üretim artışı bekleniyorsa tarımın desteklenmesi gerekir. Akaryakıtta ve elektrikte devlet tarafından konulan ilave vergilerin tümünün çiftçiden alınmaması lazım. Çiftçinin üzerindeki bu vergiler kaldırılsın ki üretim artsın. Yüzde 75 oranındaki elektrik zamları çiftçinin belini büktü. Kuraklıktan da kaynaklı çiftçi para kazanamaz noktada oldu' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim