Eskişehir'in Han ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulunan CHP Milletvekili Çakırözer, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı ve İlçe Başkanı Deniz Açık ile ilçe muhtarlarıyla bir araya geldi. İlçe pazarında tezgah açan esnafa kolaylıklar dileyen Çakırözer ve beraberindeki heyet, salgın sürecinde yaşanan mağduriyetleri dinledi.
TÜKETİCİ ETKİLENECEK
Çakırözer ve beraberindeki heyet, Hanlı muhtarlar ile, geçtiğimiz günlerde Eskişehir'de havaların aniden soğumasının ardından etkili olan kırağı ve dondan etkilenen çiftçilerinin taleplerini konuştu. Kırağı ve don sonrasında Han'da 6 mahallede 28 çiftçimizin 100 dekar alanı zarar gördüğünü belirten Çakırözer, 'Sadece Han ilçemizde tespit edilebilen alanlarda yüzbinlerce liralık zarar var. Çiftçimiz mağdur durumda. Diğer ilçelerimizde olduğu gibi bazı çiftçilerimiz tarlalarını bozarak yeniden ekmeye başlamış. Çiftçilerimizin tekrar sürüm, ekme, tohum, ilaç, işçilik gibi masraflarının yanında geç ekim dolayısıyla verim kaybına uğrayacak. Bu zararlar üreticilerimizi olduğu gibi tüketiciyi de derinden etkileyecektir. Çiftçimize acil destek verilmelidir' dedi.
TARSİM DÜZENLENSİN
Çakırözer, kırağı ve donun zarar verdiği tarım alanlarının afet bölgesi ilan edilmesi, donan ürünleri söküp yeni ekim yapacaklar için derhal tohum, fide, ilaç ve gübre desteği verilmesi, borçlarının faizsiz ertelenmesi ve çiftçilerin kullandığı tarım sigortalarının 'aşırı soğuk, don ve kırağı' hasarlarını da kapsayacak şekilde güncellenmesini istedi. Çakırözer, 'Don ve aşırı soğuklar TARSİM kapsamında değil. Bunun bir an önce değişmesi lazım. Her türlü felaketin kapsam içine alınması için acil değişiklik lazım' diye konuştu. HM
Editör: TE Bilisim