CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Türkmentokat Mahallesinde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Türkmentokat Mahalle Muhtarı Ali Osman Güzel, İmişehir Mahallesi Muhtarı Kadir Zaptiye, Karatepe Muhtarı İsmail Özat'ın da katıldığı ziyarette Çakırözer, bölge halkının ve çiftçilerin talep ve sıkıntılarını da dinledi. Ziyarette çiftçiler, elektrik ile ilgili düzenleme yapılmazsa gelecek dönemde girdiler nedeniyle üretim yapamaz hale geleceklerini belirtti.
123 MİLYARLIK BORÇ
Çiftçileri dinleyen CHP'li Çakırözer, tarımda kullanılan elektrikte çiftçiye destek sağlanmasını ve indirimli tarife uygulanmasını istedi. Çakırözer, 'Çiftçimizin devletten yeterli tarım desteği alamaması, gübre ve mazotta gelen zamlar çiftçilerin belini büktü. İthalata bağlı olan tarım ilaçları, tohum gübresi ve mazot fiyatları döviz kuru artışından dolayı tavan yaparken, çiftçilerimizin bankalara olan borçları da arttı. 2020 Temmuz itibarıyla çiftçilerin bankalara 123.5 milyar TL borcu var. Elektrik fiyatlarındaki hızlı artış ve alınan yüksek vergiler de çiftçileri üretemez hale getirmekte. İktidar artık çiftçimizin sesini duymalı. Elektrikte faturalara yansıyan yüzde 1 enerji fonu, yüzde 2 TRT payı, yüzde 18 KDV kaldırılmalıdır. Elektrikte çiftçi için destek sağlanmalı ve çiftçimizin tarımda kullandığı elektrikte indirimli tarife uygulanmalıdır' diye konuştu.
BU CEP YAPILMALI
Çakırözer, bölgeye daha önce gerçekleştirdiği ziyarette; İmişehir, Türkmentokat, Karatepe, Sarıkavak ve Işıkören mahallelerinde yaşanan yol sıkıntısını da Karayolları Genel Müdürlüğüne aktardığını paylaştı. Çakırözer, 'Onlarca kazanın yaşandığı, yurttaşlarımızın yaşamını yitirdiği bu kavşakta 'cep' bir an önce yapılmalı' ifadelerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim