ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ İLE…

Geçen yıl geliştirdiği yerli maya ile kruvasan üreten ve ihracat kg değerini 3 dolara çıkarmayı başaran Elvan Grubu, üniversitelerle birlikte yürüttüğü bir proje kapsamında çikolatanın kitabını hazırlıyor. İmzalanan bir protokolle birlikte çalışacağı üniversiteler kervanına Yıldız Teknik Üniversitesi'ni (YTÜ) de dahil eden Elvan Grubu, farklı üniversitelerden öğretim üyelerinin katılımıyla 'Çikolata Bilimi ve Teknolojisi' adıyla bir kaynak çalışmaya destek veriyor. YTÜ Gıda Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Sağdıç yönetiminde hazırlanacak kitabın sektör için referans niteliği taşıyacağı belirtiliyor.

Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında iki tane de makale hazırlandığını ve söz konusu makalelerin uluslar arası akademik dergilerde yayınlanacağını açıkladı.

LİTERATÜRE DAHİL OLUYOR

3 makalenin de hazırlık aşamasında olduğu bilgisini veren Hidayet Kadiroğlu, 'Türkiye'den Global 100 Şekerleme listesine giren 3 Türk şirketinden birisiyiz. Dünya sıralamasına girmek, işimizi doğru yaptığımızın göstergesi… Şimdi bu imajı daha yukarıya taşıyoruz. Söz konusu kitap ve makalelerle sektörümüzü dünya literatürüne de dahil etmenin mutluluğunu yaşıyoruz' dedi.(HM)

Editör: TE Bilisim