4 gün önce Baksan Sanayi Sitesi'nde 26 NK 811 plakalı minibüs içerisinde Yusuf Kaplanlar'ı (42) alacak verecek meselesi yüzünden 1'i başından olmak üzere 4 yerinden vurarak öldürdüğü iddia edilen Bülent Ö. (40) polis ekipleri tarafından dün akşam saatlerinde yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki ifadesinin ardından bu sabah suç dosyası ile birlikte adliyeye sevk edildi.
Öte yandan şüpheli, bir gazetecinin 'neden öldürdün?' sorusuna 'kafam esti' diyerek cevap verdiği anlaşıldı.
Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Olayın anlatıldığı açıklamada, 'Araç içerisinde 5 adet 7.65 milimetre boş kovan, 4 adet deforme olmuş mermi çekirdeği incelenmek üzere muhafaza altına alınmıştır. Olayın faili meçhul şüphelisinin tespiti için çalışmalara başlanmış, 10 kişinin bilgi sahibi olarak ifadeleri alınmış, 30-35 kişi ile görüşülmüş, çevrede bulunan kamera görüntüleri tek tek toplanarak yaklaşık 50-60 saat kamera görüntüsü izlenmiştir. Alınan tanık beyanları, izlenen kamera görüntüleri ve derinlemesine yapılan çalışmalar sonucunda şüphelinin eski iş ortağı B.Ö.(38) isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalar sonucu şüpheli B.Ö. isimli şahıs 8 Eylül 2015 günü üzerinde 1 adet tabanca ve 3 adet fişek ile birlikte yakalanmıştır' denildi.

SİLAH GÖMÜLDÜĞÜ
YERDEN ALINDI
Şüpheli B.Ö.'nun, üzerinde yakalanan tabancanın cinayet silahı olmadığını, cinayette kullandığı tabancayı Kent Park Ormanına gömdüğünü bildirdiği anlatılan açıklamada, daha sonra şöyle denildi: 'Şüpheli refakate alınarak tabancayı gömdüğü yere gidilmiş, suçta kullandığı 1 adet 7,65 milimetre çaplı tabanca gömüldüğü yerden alınarak muhafaza altına alınmıştır. Şüpheli cinayet olayını kendisinin gerçekleştirdiğini beyan etmiştir. Cinayet olayının maktul ve şüphelinin olay günü alkol ve uyuşturucu hap aldıkları, maktulün aracının içerisinde sohbet ettikleri, sohbetin tartışmaya döndüğü, akabinde şüphelinin maktule tabanca ile ateş ederek öldürdüğü anlaşılmıştır.' (İHA)

Editör: TE Bilisim