Sibel Asar: Çok kötü. Ne diyebilirim ki. Cezalar çok ağır olmalı. Caydırıcı olmalı. Şu anki cezalar yetersiz. Kadın veya erkek haklı diye bir şey yok. Ayrılmışsın bitmiş. Herkes kendi yoluna gitmeli. İnsanlar medeni olmalı. Ama ülkemizde maalesef böyle değil.
Hülya Kaya: Şiddete hayır diyorum. Kadınların haklarının korunmasını istiyorum. Kadınlara daha fazla haklar verilmeli. Cezalar yetersiz. Yaptırımlar, cezalar artırılmalı. Yoksa bu olayların önüne geçilemez. Ama ülkemizde kadına yeterince değer verilmiyor. Şiddet umarım son bulur.
Asuman Günal: Her gün basında çıkıyor ama bir çözüm yok. Devlet buna önlem almadığı sürece, bir yaptırımı olmadığı sürece cezaevine atıp besledikleri sürece bunun sonu gelmeyecek. Emineler, Ayşe Tubalar bunların hepsi gidecek. Devletin ciddi bir yaptırımı olmalı.
Fahrettin Taşar: Kadınsız hayat düşünemiyorum. Yaptırımlar havada kalıyor. Uzaklaştırma, koruma faydasız. Adam kapıdan, bacadan giriyor. Bunu daha tutarlı yapmak lazım. Kadına şiddet uygulayanları soyutlamak lazım toplumdan. Boşandıktan sonra da kadına kötülük yapıyor. Eğitim şart.
Eyüp Koca: Onları kınıyorum. Devletin, adaletin önlemini alması lazım. Kadına yönelik şiddet, saygısızlık her geçen gün artıyor. Bunları engellemek için cezaların daha ağır olması lazım. Şiddet hiçbir şeyin çözümü değildir. Cezalar artırılmalı.
Meltem Dalyancı: Şiddeti engellemiyoruz. Sanırım annelerin evlatları yetiştirirken biraz daha dikkatli olması gerekiyor. Eğitim, kültür çok önemli. Çocuklarımızı yetiştirirken kadına saygılı yetiştirirsek ilerde buna göre davranır. Eğitim ve cezai yaptırımların önemli olduğunu düşünüyorum. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim