Valilik himayesinde, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından, Eskişehir Anadolu Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen yarışmayla ilgili toplantıya, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş M. Özaydemir, Kalkınma Kurulu Başkanı Ömer Zeydan ve yetkililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Tuna, animasyon sektörünün, dünya ekonomisinde hızla büyümeye devam ettiğini söyledi. Marka değeri üreten firmaların bazılarının da Eskişehir'de yer aldığına değinen Tuna, kentteki animasyon potansiyelini dünyaya duyurmak istediklerini söyledi. Tuna, 'Eskişehir, animasyon sektöründe hem insan kaynağı olarak, hem de altyapı olarak önemli bir potansiyeli barındırmaktadır. Valiliğimiz, Anadolu Üniversitesi Çizgi Film Bölümü ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) olarak Eskişehir'deki animasyon sektörünün gelişmesi için birlikte bir yol haritası belirliyoruz. Bu yol haritasında, Eskişehir'deki animasyon potansiyelini dünya genelinde duyurmaya, daha fazla yatırımcı çekmeye ve buradaki insan kaynağımızın daha katma değerli işler üretebilmesi için gerekli altyapı eksikliklerini tamamlamaya çalışıyoruz' ifadelerini kullandı.

Vali Tuna ayrıca, yarışmanın son başvuru tarihinin 31 Mart 2016 olduğunu, 18 yaş üstü herkesi yarışmaya katılabileceğini ve temasının serbest olduğunu söyledi. Birinciye 25 bin, ikinciye 20 bin, üçüncüye ise 15 bin TL ödül verileceğini aktaran Vali Tuna, geçen seneden farklı olarak 'Öğrenci Özel Ödülü' kategorisini belirlediklerini, bu kapsamda ise öğrencilerden birine de 5 bin TL ödül verileceklerini sözlerine ekledi.
Vali Tuna'nın ardından diğer protokol üyeleri de yarışma hakkında bilgilendirmede bulunup, basın mensuplarının sorularını cevapladı. (İHA)

Editör: TE Bilisim