Moderatörlüğünü Prof. Dr. Gülten Seber tarafından gerçekleşen panele Sosyolog Doç. Dr. Altan Eşsizoğlu, Sosyolog Doç. Dr. Emre Gökalp, Avukat Yaşar Karagöl ve Gazeteci Zehra Çam konuşmacı olarak katıldı. Panelde açılış konuşmasını yapan Eskişehir Kent Konseyi (EKK) Meclis Başkanı Seyhan Yalçın, son 12 yılda şiddet gören ve öldürülen çocuk sayısının 184 olduğunu kaydetti.

Moderatör Prof. Dr. Gülten Seber, devletin ne yapacağı konusunda çırpındığını söyleyerek şöyle konuştu: ' Aile ve Sosyal Politika Bakanlığı'nın çığlık dediği şey geçersizdir. Çünkü çocuklar yakınları tarafından tacize, tecavüze ve istismara uğramaktadır. Başbakan bunları idam denilen ilkel ve kısas hukukuna dayalı vazgeçilmiş bir yöntemi sunuyor ve bizi aşağılara indirmeye çalışıyor. Oysaki kendisi 2012 yılında Lanzorate Sözleşmesini imzalamıştır. Orada yerel yönetimlerin, parlamentonun, ailelerin görevleri vardır. Bu biran evvel gündeme getirebilir ve bunun büyük bir hızla önüne geçmiş olur.'

Kasım 2013 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in imzaladığı Avrupa Konseyi Çocukların Cinsel Sömürü ve İstismara Karşı Korunması Anlaşması'nı (Lanzorate Sözleşmesi) hatırlatan Seber, Büyükşehir Belediyesi çocuk hakları birimi ve kadın danışma ile birlikte yürüttüklerini Milli Eğitimin destek verdiğini ancak diğer Sivil Toplum Kuruluşlarından da destek istediklerini söyledi.

Seber'in konuşmaları ardından konuşmacılar kendi alanlarında Çocuğa yönelik Şiddet ve Çocuk Kayıpları konuları ile ilgili alanlarında değerlendirmelerde bulundu. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim