Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 13 Mayıs Çarşamba günü 14 yaş altı çocukların 11.00-15.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecekleri açıklandı. Bu kapsamda sokağa çıkan çocuklar, havanın da güzel olmasını fırsat bilerek parkta oyun oynamanın tadını çıkardı.
PARKLARA AKIN ETTİLER
Aileleri ile birlikte Kanlıkavak Parkı'na gelen çocukların bir kısmı bisiklet sürerken bir kısmı da parkta oyun oynadı. Yanlarında getirdikleri ip ve toplarla eğlenceli vakit geçiren çocuklar, uzun zaman sonra sokağa çıkmanın keyfini yaşadı.
'DIŞARDA OLMAK GÜZEL'
Evde kitap okuyarak ve oyun oynayarak vakit geçirdiklerini anlatan çocuklar, son günlerde sıkıldıklarını söyleyerek, 'Artık hastalık bitsin. Dışarı çıkmak, parkta oynamak çok güzel' dedi. Çocuklarının yanlarından ayrılmayan aileler ise, sık sık sosyal mesafe konusunda uyarılarda bulundu ve yanlarında getirdikleri kolonyalar ile çocuklarının ellerini dezenfekte etti.
ÇARŞIYA GETİRDİLER
Parklarda vakit geçiren çocukların dışında aileleri ile Hamamyolu ve İki Eylül Caddesi gibi kalabalık yerlere gelen çocukların olduğu da gözlendi. Ailelerin bir kısmı çocukları için alışveriş yaparken bir kısmı da Vilayet Meydanı'nda çocuklarının oyun oynamasına müsaade etti. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim