Tepebaşı Belediyesi Çukurhisar Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi'nde çocukların artık bir kütüphanesi var. Inner Wheel Eskişehir Kulübü Tepebaşı Belediyesi Çukurhisar Çocuk Sanat ve Kültür Merkezine kitap bağışında bulundu.

Açılışta konuşan Inner Wheel Eskişehir Kulübü Başkanı Filiz Hasgül kitap okumanın önemine dikkat çekerek,'Her ne kadar dijital bir dönemde olsak da kitaplar değerini her zaman koruyacaktır. Kitap okuyanın hayal gücü genişler. Bireylerin gelişmesi hızlanır. Biz Inner Wheel Kulübü olarak Tepebaşı Belediyesi ile ortak hareket ederek bugün bu kütüphaneyi oluşturduk, çok teşekkür ediyorum' dedi. Açılışa katılan Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay ise, 'Biz buraya kitap var diye geldik. Kütüphane var diye geldik. Sevil Toplum kuruluşlarına, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Kitap okumazsanız bilgi edinemezsiniz' diye konuştu.

KİTABA DOKUNMAK ÇOK FARKLI

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç kitaba dokunmak çok farklı diyerek, 'Filiz Hanım bana kütüphane ile ilgili fikrini söylediğinde aklıma burada çocuk merkezimiz geldi. Buradaki okulumuzu çok önemsiyoruz. Bugün çok iyi noktalara geldi. Çukurhisar'daki kadınların eğitime olan katkısı oldukça yüksek. Onların bu çabası gerçekten tekdiri hak ediyor. Dijitalleşme çağındayız evet. Fakat bir kitaba dokunmak, gazeteye dokunmak, mürekkebinin kokusunu almak çok farklı. Çocuklarımız okursa geleceğe daha iyi hazırlanırlar' şeklinde konuştu. Ayrıca Başkan Ataç, çocuklardan çok kitap okumalarına dair söz aldı. HM

Editör: TE Bilisim