Pandemi ile birlikte artan otel fiyatları nedeniyle doğayla iç içe tatil yapmak isteyen vatandaşlar, çadır kamplarına yöneldi. Kamp malzemeleri satan Gençay Yavuz, işlerinde pandemi öncesine göre çok ciddi bir artış olduğunu söyledi. Otellerin pahalı olmasıyla birlikte kapalı alanların güvenli olmadığını düşünen vatandaşların, çadır alarak ormanlık alanlarda ya da deniz kenarlarında tatil yaptığını belirten Yavuz, satışlarında artış olduğunu ifade etti.


PANDEMİ ÖNCESİNE GÖRE ARTTI

'Kampa, kamp malzemelerine karşı çok ciddi bir ilgi var' diyen Yavuz, 'İşlerimiz gayet güzel. İnsanlar artık kendini dışarı atmak istiyor. Çok bunaldılar evlerde. Artı oteller pahalıolduğu için insanlar çadırını alıyor, bu sene tatile gidiyor. Ertesi sene o çadır onlara kalıyor. Her sene gitme imkanları oluyor yaz kış. O yüzden kampa, kamp malzemelerine karşı çok ciddi bir ilgi var. Pandemiyle birlikte bu ilgi arttı. İnsanlar da bunaldı. Açık havada da maskesiz oturabiliyorlar. Herkes sandalyesini alıp oturabiliyorlar. O yüzden bayağı bir yönelme var. Çok ciddi artış var pandemi öncesine göre' diye konuştu.

KAMPÇILARA ÖNERİLER

Kamp yapmak isteyen vatandaşların alması gereken malzemeler hakkında bilgi de veren Yavuz, 'İlk baş iyi bir çadır alması lazım. Çünkü çadırı kötü olursa ıslanır ya da çok terler. Uykusu da kampı da rezil olur. O yüzden iyi bir çadır şart. Bütün gün dışarda oturacağı için iyi bir sandalye. Uyku tulumu alması lazım. Şu an yaz mevsimi olduğu için uyku tulumunu ucuza alabilirler. Ama çadır ve sandalyeyi iyi alırlarsa rahat ederler. Bunların dışında kafa lambası, masa, kap kacak, ateş yakabilecekleri yer yoksa kartuş alınabilir. Bunlar dışında kalanlar onların biraz onların ihtiyaçlarına kalıyor. İyi bir çadır kişi ebatına göre değişiyor ama 800 liradan 3 bin liraya kadar çadır var. Uyku tulumları 150 kiraya da var 1000 liraya da var. 165 liraya da sandalye var, 75 liraya da var. Fiyatlarda biraz artış oldu ama bu marka marka değişiyor. Uygun markalar da var' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA



Editör: TE Bilisim