Dünyanın en küçük tahılı olma özelliğini taşıyan ve bir tahıl ürünü olan teff genellikle Etiyopya çevresinde yetişiyor. Faydası saymakla bitmeyen bu ürün Türkiye'de ilk defa Eskişehirli İlhami Dayar tarafından 3 dönümlük bir alana ekilerek, 200 kilogram civarında hasat edildi. Dayar, önümüzdeki sene 150 dönüm araziye teff'i ekerek, yapacağı hasatla Türkiye'deki bütün çölyak hastalarının ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. Teffin en önemli özelliğinin gluten içermemesi olduğunu belirten Dayar, 'Önümüzdeki sene inşallah 150 dönüm civarında ekeceğiz. Türkiye'de özellikle çölyak hastalarına, şeker hastalarına fayda sağlayacağını umduğumuz bir tahıl. İnşallah bundan sonraki yıllarda çok daha büyük miktarlarda ekeceğiz ve Türkiye'de artık satışı da hızlanacak diye düşünüyorum. 150 dönümden de tahminimize göre 20 ton ürün beklentimiz var. Şu anda bu tahılı satmıyoruz. Elimizdekini tohum olarak saklıyoruz' dedi. İHA
Editör: TE Bilisim