Gerçekleştirdikleri ziyarette Çölyak hastalığı ve dernek çalışmaları hakkında Başkan Kurt'a bilgi veren dernek üyeleri, katkılarından dolayı Başkan Kurt'a teşekkür etti.

Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Hicran Niron, buğday ülkesinde buğdaysız yaşamanın büyük küçük herkesi zorladığını söyledi. Niron, 'Evden dışarıya tok çıkıp eve aç dönmekteyiz. Günlük yaşam aktivitelerinde zorlanmaktayız. Çölyaklıyız dediğimizde 'Nerelisin?', 'Ne yak yak' gibi tepkilerle karşılaşıyoruz. Glutenli ürünü yemediğimizde kapris olarak algılanıyoruz, bunu istemiyoruz. Unutulmamalı ki, her 100 kişiden biri çölyaklı. Bizler toplumu parçasıyız. Eşiniz, anneniz, babanız, çocuğunuz. Acımanızı değil, duyarlılık bekliyoruz' dedi.

Eskişehir Çölyakla Yaşam Derneği üyelerine gerçekleştirdikleri ziyaret için teşekkür eden Başkan Kurt, dernek çalışmalarına katkı sağlayacaklarını kaydetti. Marketlerde glütensiz reyonların ve ürünlerin daha kolay ulaşılır olması gerektiğini vurgulayan Kurt, yerli üretimin artması ile glutensiz ürünlerin daha da ucuzlayacağını ifade etti. (HM)

Editör: TE Bilisim