Çomaklı, AÜ Rektörlük Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, göreve atandığından beri dijitalleşmeye çok önem verdiğini söyledi.
SAĞLIĞIM KÖTÜ
Yaklaşık 8 ay önce eski bir rahatsızlığının nüksettiğini belirten Çomaklı, şunları dile getirdi: 'Açıköğretim sınavlarının bitmesini bekledim. Sağlık sorunum ciddi noktalara ulaştı, ben de affımı istedim. Cumhurbaşkanımız ve YÖK Başkanı'ndan affımı isteyerek istifamı sundum. Sağlığım çok önemli. Benim 3 çocuğum var, 45 yaşındayım ve çok ciddi sağlık sorunu yaşıyorum. Yapacak çok şey var ama çıkamıyorum. Ayaklarımdaki rahatsızlıklar, ciğerimdeki sorun uç noktaya ulaştı, gitmiyor artık. Emin olun çok hüzünlüyüm. İstifamın kabul edileceğinden eminim. Herkese teşekkür ediyorum. Biz hedefimize vardık, yapacaklarımızı yaptık. Tüm çalışanlarıma teşekkür ediyorum. Bir yerden sonra artık sağlığıma dikkat etmem gerekiyor.'
GÖREVE ÇAĞIRDILAR
Görevinden istifa eden Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, istifa kararının hemen ardından Anadolu Üniversitesi Senato üyeleriyle bir araya geldi. Senato toplantısında kararını öğretim elemanları ile de paylaşan Çomaklı'nın ayrılma kararından ötürü duygusal bir atmosfer oluştu. Öğretim üyeleri Çomaklı'yı istifa kararından vazgeçmeye çağırdı. Çomaklı'ya öğrencileri de sosyal medya hesapları üzerinden çok sayıda mesaj atarak görevi bırakmaması yönünde çağrıda bulundu.
REKORLA AYRILIYORUZ
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde koronavirüs nedeniyle 18 Nisan-7 Mayıs arasında internet tabanlı ortamlarda ilk kez kişiye özel gerçekleştirilen sınavların bitiminden 1 gün sonra sonuçlar açıklandı. Açıköğretim Sistemi Bahar Dönemi ara sınavları 20 günlük süreç içerisinde internet tabanlı ortamlarda ilk kez kişiye özel olarak gerçekleştirdi. Sınavların tamamlanmasından 1 gün sonra 1 milyonu aşkın öğrencinin sonuçlar açıklandı. Çomaklı, sosyal medyadan açıklamasında, 'Anadolu Üniversitesinin 'Milli Çocuklarından' 'Milli Yazılımlarla' bir rekor kırarak ayrılıyoruz. Açık öğretim sınav sonuçları hayırlı olsun.1 milyon kişinin sınav sonucunu 1 günde açıklamakta nasip oldu' ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim