Çamlıca Mahallesinde akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen bir anne, iki çocuğuyla çöpler içindeki evde yaşam mücadelesi veriyor.
Çamlıca Mahallesi Efe Sokakta yaşayan 70'li yaşlardaki Sevim Çınar'ın çöpler içerisindeki evi, görenleri şaşkına çeviriyor. Evin içerisinde bulunan çöplerin neden olduğu koku sokağa kadar yayılırken, zor durumdaki anne rahatsız çocuklarıyla birlikte adeta hayata tutunmaya çalışıyor. Sevim Çınar'ın komşuları ise hem çöplerden hem de kokudan rahatsız olurken, aileye devletin yardım elini uzatmasını bekliyor. Çöplerden ve kokudan rahatsız olduklarını dile getiren komşular, Sevim Çınar'ın akli dengesinin bozuk olduğunu iddia etti. Komşular evin durumunu yetkililere bildirdiklerini, gelenleri ise eve sokmadığını ve devletin bu aileye yardım elini uzatmalarını istediklerini söyledi.

Durumlarından rahatsızız
10 yıldır gecekonduda bu şekilde bir yaşam sürdüklerini vurgulayan komşu Recep Akkaya da şöyle konuştu: 'Onların bu durumundan çok rahatsızız. Ev yaşanacak gibi değil. Kapının hemen girişinde ekmek ve çöp yığınlarıyla dolu, etrafta fareler cirit atıyor. Aynı şekilde benim çatımda da 150-200'e yakın fare yakalandı. Yan komşularımızda da aynı şekilde. Ama bunlara bir el atılması gerekiyor. Devletimizin bu çocukların sağlık durumlarıyla alakalı yardım etmesi gerekiyor. Psikolojik olarak tedavi görmeleri gerekiyor. Konu komşu olarak artık rahatsız olmaktayız. Sevim teyze sokakta çocukların oyun oynamasına izin vermiyor.' İHA
Editör: TE Bilisim