Muhtarlar buluşmasına AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, MHP İl Başkanı İsmail Candemir, MHP Tepebaşı İlçe Başkanı Uğur Yüceses, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı ve AK Parti Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hasan Tuç ve muhtarlar katıldı. Buluşmada konuşan AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan, 'Bizler her zaman buradayız yanınızdayız. İnşallah yeni birlikteliğin şehrimize ülkemize milletimizin bekası için hayırlı olmasını diliyoruz. Biz her zaman biriz beraberiz. Hem Hasan Başkanımız hem Burhan Başkanımız sizlerle. Size düşüncelerini açıklasınlar. 31 Mart 2019 yerel seçimleri ülkemize ve şehrimize hayırlı olsun' dedi.
BEKLEMEK İÇİN ADAY OLMADIK
Yerel seçimlerin önemli bir viraj olduğunu vurgulayan Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hasan Tuç, 'Yerel seçimler önemli bir virajdır. Hem şehrimiz hem ülkemiz için. Dolayısıyla var olan sorunları yerinde tespit amacıyla teşkilatlarımız mahallelerde çalışmalarını yaptılar. Sivil toplum örgütlerinin önerilerini aldılar. Öneriler raporlandı hem Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı'ya hem alt belediye başkan adaylarına sunuldu. Şehrimize bakıldığı zaman son 20 yılda ciddi sorunların biriktiğini görüyoruz. Bu sorunlar kısa vadede yapılacak sorunlar. Bir haftada çözülecek olan sorunun neden 20 yıl çözülmediğinin sorulması lazım. Bunları siz sordunuz. Bu sorunlar bir haftada 15 günde 1 ayda çözülecek sorunlar. Neden 20 yıldır çözülmediğinin sorusunun cevabını şehri yönetenler verecektir. Biz var olan sorunları 20 yıl beklemek için aday olmadık. Benim Burhan Sakallı'nın ve Odunpazarı'nda İlçe Başkanlığı yapan kardeşimizin farkı hemen o gün o hafta o ay çözmek. Sorun o gün yapılacaksa ertelemek değil. Şehrin ihmal edildiği gözüküyor. Başta vekillerimiz olmak üzere birçok gayret ettiler. Büyükşehir belediyesi bize verilmedi diye özellikle endişeye kapılmayıp veya kibre kapılmayıp hem bakanlarımız hem vekillerimiz hem il başkanımız her fırsatı Eskişehir'e çevirmek için gece gündüz çalıştılar. Bu şehrin gelişmesine de katkıda bulundular. Şimdi MHP ile olan birlikteliğimizle daha güzel işler yapacağız. Yetki bu ittifaka verildiği zaman şehrin geri kalmışlığının kısa zamanda kalktığını hep birlikte göreceğiz' diye konuştu.
HEMEN ŞİMDİ ACİLEN
21'inci yüzyılın ilk çeyreğinin bitmek üzere olduğunu kaydeden AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, 'Bundan 5-6 yıl sonra ilk çeyreği tamamlamış olacağız. Mevlana Celalettin Rumi'nin güzel bir söz var. Dünkü sözler dünle birlikte gitti cancağızım. Yeni günde yeni sözler söylemek lazım. Şimdi eğer dünkü sözler dünle birlikte gittiyse, dünün anlayışları, tarzları, yorumları, belediyecilik anlayışları, yönetim anlayışları, belediye başkanlığı ve belediye formatları dünle birlikte gidiyorsa eğer o halde 21'inci yüzyılın bu ilk çeyreğinde hem bütün Türkiye'de hem Eskişehir'de hem de Tepebaşı'nda yeni sözler söylemenin vakti geldi demektir. Bu zamana kadar yapılıp edilenler için ne diyeceğiz? Bu zamana kadar şehrimiz ve hemşerilerimiz için taş üstüne taş koyan herkesten, özellikle belediye başkanlarımızdan Allah razı olsun. Ama bugün artık yeniden yeni bir hayal kurmamız gerekiyor. Mahallemiz için ilçemiz için sonra da şehrimiz için. Yeni bir hayal kurarsak eğer, yeni bir başarı hikayesi yazabiliriz. Yeni bir başarı hikayesi yazabilirsek şehrimizi bir üst katmana çıkartmış oluruz. Biz mensup olduğumuz partinin başkan adayları değiliz, mahalle muhtarlarımızın da bir partinin mahalle başkanı olmadıkları gibi. Nedense bu zamana kadar muhtarlarımız sanki bir partinin mahalle başkanı gibi bakıldı. Muhtarlarımız en az bizim kadar vatandaşların özgür iradeleriyle seçilen insanlardır. Muhtarlar bizim çözüm ortağımızdır. Bundan sonraki dönemde muhtarlarla belediye başkan ilişkileri bu formatta ilerleyecek. Şehrimizin sorunları var. İmardan tutun da otopark sorununa kadar birçok sorunu var. Muhtarlarımızın kalbi rahat olsun bu sorunların hiçbiri çözümsüz değil. Eskişehir'in imkanları ve dinamikleri Eskişehir'in sorunlarını çözmeye yeter. Bizim mottomuz (parola) şu. Hemen, şimdi, acilen. Sorunları bu mottoya göre çözülecek' ifadelerini kullandı. ESRA ÜNLÜ


Editör: TE Bilisim