Cumhuriyet'in 92. Yılı kutlamaları nedeniyle Tepebaşı Belediyesi'nin düzenlediği etkinliğe katılım oldukça yüksekti. Başta Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç olmak üzere, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Sinan Özkar, milletvekili adayları Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel, Metin Tomsuk, Erdal Çakıcıer ve Erdal Caferoğlu, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Kılıç ve Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyeleri ile yaklaşık 1500 kadın, Cumhuriyetin 92. yılını coşkuyla kutladılar.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç , 'Sizler Eskişehir'i ayakta tutan çok önemli insanlarsınız. Bugün Cumhuriyetin ilan edilişinin 92. Yılı. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, 19 Mayıs'ta yola çıktılar. Bu ülkede yaşıyorsak, minarelerimizde ezan okunuyorsa sadece ve sadece onların sayesinde. Ankara'da bomba patladı, biz 5 bin kadınla Anıtkabir'e gittik. Eskişehir'in kadını hiçbir şeyden korkmaz. Hepimizin yolu açık olsun' dedi.

Eskişehir'in sevilen seslerinden Mesut Girgin'in seslendirdiği marşlara eşlik eden kadınlar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu Başkan Ataç ile paylaştı.(HM)

Editör: TE Bilisim