Konuyla alakalı Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yaşları 20 ile 60 arasında olan kavak ağaçlarının ekolojik ömürlerini tamamladıkları için her an devrilme riski taşıdığına dikkat çekilirken, nitekim kısa bir süre önce de bir aracın ürerine devrilen bir ağacın aracı kullanılamaz hale getirdiği hatırlatıldı. Bunun üzerine kavak ağaçlarının bulunduğu alanda orman mühendisleri tarafından inceleme yapıldığı ve gövdelerde oluşan çürümelerin tespit edildiği belirtildi.

Orman Bölge Müdürü Recep Ateş ise, yaklaşan tehlikeye dikkat çekerek, kavağın hızlı gelişen ama çabuk çürüyen bir ağaç türü olduğunu kaydetti. Alandan çıkartılacak kava ağaçlarının yerine yeni ağaç türleri diklileceğini ifade eden Ateş, 'Bazı ağaçların içlerinde büyük oyuklar var. Fırtınalı bir günde devrilme riskleri çok yüksek. Uzmanlarımız inceledi, yaşlı ve çürüme başlayan kavakları piknik alanından çıkarmaya karar verdik. Sezon başlamadan önce kavak ağaçlarının yerine, daha uzun ömürlü olan ağaç türlerini dikeceğiz' dedi.

Fidanlık mesire yerine uyarı levhaları konularak bazı bölümlerinin kısa bir süre piknik yapımına kapatılacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim