Türkiye'nin çeşitli ilerinden Turizm Taşımacıları Eskişehir'e geldi. Türkiye Turizm Taşımacılar Federasyonu Genel Başkanı Necati Bilge başkanlığında toplanan temsilciler sorunlarını siyasi parti temsilcilerine ve CHP milletvekillerine anlattı.
Toplantıda CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Recep Taşel, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Muhammed Güney, BBP İl Başkanı Salim Acabay, Türkiye Turizm Taşımacılar Federasyonu Genel Başkanı Necati Bilge ve Türkiye'nin çeşitli illerinden turizm taşımacıları hazır bulundu.
SORUNUN ÇÖZÜLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM
Turizm taşımacıları olarak yaşadıkları sorunları anlatan Türkiye Turizm Taşımacılar Federasyonu Genel Başkanı Necati Bilge, 'Turizm taşımacılığını yapabilmek için D2 belgesi gerekiyor. D2 belgesini bugüne kadar hep şirketlerden kiralama yapıyorduk. Daha doğrusu şirketlere kiracı oluyorduk. Fakat bizim kanun teklifimizde bu belgeleri bireysel olarak herkes kendi belgesini kendisi alsın. Burada da devletimizin çok büyük bir kazancı olacak. Bugüne kadar devletimiz hep kayıp yaşıyordu. 4 buçuk trilyon kayıp vardı. İnşallah biz bu 4 buçuk trilyonu devletimize kazandıracağız. Bugüne kadar her önüne gelen bu işi yapıyordu. Bu iş herkesin yapacağı bir iş değil. Bunun yükümlülüğünü bilmek gerekiyordu. Sağ olsun vekillerimizin, siyasi partilerimizin de desteğiyle bu konu hakkında sorunların çözüleceğini düşünüyorum' dedi.
VEKİLLERİMİZİN DESTEĞİYLE MECLİSE GELECEK
CHP İl Başkanı Recep Taşel, 'Bizler CHP olarak toplumun tüm kesimleriyle yüz yüze görüşerek çözüm odaklı çalışma yürütüyoruz. Aslın da bugün başkanımızın bahsettiği konu da turizm taşımacılarının önemli bir sorunu olarak karşımıza çıkıyor. O nedenle onları bir fiil dinleyerek yaşadıklarını sorunu vekillerimiz sayesinde mecliste komisyonlara aktaracağız' ifadelerini kullandı.
GENEL BAŞKANIMIZ YAKINDAN İLGİLENECEKTİR
BBP İl Başkanı Salim Acabay, 'Ben de sizlerin dilek ve temennilerinizi bir dosya halinde Sayın Genel Başkanıma ileteceğim. Genel Başkanımız Eskişehirli olması hasebiyle bu konuyla daha yakından ilgilenecektir' diye konuştu.
HAKLI TALEBİNİZİ YERİNDE BULUYORUZ
Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Muhammed Güney, 'Biz de federasyonumuzun bu haklı talebini yerinde buluyor ve destek olmak maksadıyla elimizden geleni yapacağımın sözünü veriyoruz' vurgusu yaptı.
YASALAŞIRSA BÜYÜK HİZMET OLUR
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt bu sorun mecliste kabul görür ve çözülürse çok büyük bir hizmet olur diyerek, 'Öncelikle Turizm Taşımacılarının Türkiye'nin her yerinde örgütlenmelerinden dolayı tebrik ediyor ve hayırlı olmasını diliyorum. Tabi bir sorumluluğu almışlar üzerlerine ve o sorumluluğun gereğini yerine getirmek amacıyla vekillerimiz de iş birliği içine girmişler. Türkiye'de yasa yapmak çok zor bir şey. Özellikle iktidarın istemediği yasaları yaptırmak çok zor bir şeydir. Bunu gerçekleştirirlerse çok büyük bir hizmet yaparlar. Ama esas iş yasanın denetlenebilmesidir. Bu konuda çıktıkları yol meşakkatli, ben kendilere kolaylıklar diliyorum' ifadelerine yer verdi.
ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü sorunların çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını kaydederek, 'Biz hep birlikte bu sorunların çözümü için tüm siyasi partiler olarak elimizden geleni yapacağız. Bu anlamda Cumhur ittifakından da özellikle destek vermeleri hususunda duyurmuş olalım. Biz bu konunun takipçisi olacağız. İnşallah en kısa sürede sorunların çözümü yönünde yol kat edilir' diye konuştu.
KAZANAN SİZ OLACAKSINIZ
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 'Umarım iktidardaki dostlarımız bu soruna çözüm bulur. Onlar yapmazlarsa da zaten iktidarın el değişimi çok yakın. Onlar yapmazsa millet iktidarı yapacak. O yüzden biz halükarda bugünkü toplantının kazananı taşımacı arkadaşlarımız olacak' dedi.
GEREKLİ DESTEĞİ VERECEĞİZ
CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ise Türkiye turizm taşımacılığı yapan 118 bin kişinin sorununa çözüm bulabilmek için toplandıklarını ifade ederek, 'Birçok arkadaşımızın bir otobüsü ve ya minibüsü var. Minibüsler genelde 9+1, 13+1, 18+1 vesaire gidiyor. Sonuçta 75 koltuğa varabilmek için 9+1 olan ve ya normal bir minibüsün D2 belgesini alabilmesi için inanın sekiz tane minibüsü olması gerekiyor. Avrupa'da tek araçla bile ister şahsi firması ve ya şirketin üzerine tek araçla alabiliyor. Onun için burada yapılması gereken Sayın başkanımızın ve değerli yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Sayın Genel Başkanımızla da görüşüldü. Genel Başkanımızın talimatıyla bununla alakalı gerekli önergemizi verdik. Sayın Grup Başkanvekillerimize de gerekli bilgiyi verdik. Şuan yönetimdeki iktidar sahibi partinin gerekli görüşmeler yapıldı. İnşallah onlar da takdir ederlerse biz meclise gelirse gerekli desteği vereceğiz. Buradaki amaç; 9+1'e D2 belgesini, çekmek. Parasını ödeyip belge sahibi olacak. Herhangi başka bir firmanın belgesini kiralamak durumunda kalmayacak' şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim