HABER: MELTEM KARAKAŞ

Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın 18 Mart Çanakkale Anması ile ilgili sahnelenen tiyatro gösterisinde kadın oyuncuların sahneye çıkmasına izin vermemesine tepkiler sürüyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Kadın Sanatçıları da yaşanan olaya tepki gösterdi. Umudu kaybetmemek gerektiğini söyleyen Pınar Bekaroğlu, 'İnsan üzülüyor. Böyle şeyler belki de bizi birbirimize daha çok bağlayacak. Daha çok harekete geçmemizi sağlayacak. Ben sahneye daha çok çıkmak istiyorum. Daha çok biz buradayız demek istiyorum. Bu bugün kadına, yarın erkeğe. Bir cinsiyet ayrımı yapmak çok yanlış. Cinsiyetçi yaklaşımın her türlüsüne karşıyım. Umarım bundan geri dönüş olur. Bunun bir özrü, açıklaması olur' dedi.

BERABER HAREKET ETMELİYİZ
Laiklik vurgusu yapan Özlem Akdoğan, 'Bugün konuşulan mesele kadın oyuncuların Meclis'te sahneye çıkarılmasının engellenmesini aşmış durumda. O yüzden bütün kadınların Türkiye'de laikliği tehlikede hissettiği noktada bir şeyler söylemek istemesi kadar değerli bir şey yok' diye konuştu. Türkiye'de tiyatro yapmanın her geçen gün zorlaştığını anlatan Özlem Baykara, 'Bundan sonrası için de bir şeyler yapmak gerekiyor. Herkes aynı duyguları, korkuları yaşıyor. Ama her şey daha iyi olacak eğer beraber olursak buna inanıyorum' şeklinde konuştu.

MÜDAHALEDEN RAHATSIZIM
Kadınların yaşam alanlarının daraltılmasına yönelik davranışlara karşı olduğunu vurgulayan Ecren Can Serim ise, 'Bugün tiyatro özelinde, yarın doktorlar üzerinde olabilir, başka bir meslek üzerinde olabilir. Bu kadının yaşam alanını daraltmaya yönelik bir baskı ve buna karşıyım. Kimse cinsiyetini seçerek doğmadı. Ben kadın olarak çok mutluyum ve yaşamın her alanında dişimi tırnağıma geçire geçire çalışıp, sınavları geçip kazandığım okullarda ve sonrasında girdiğim kurumda sahne üzerinde çok mutlu şekilde var oluyorum. Evime ekmek götürdüğüm, işimi yapmaktan çok mutlu olduğum alana müdahale edilmesinden bir kadın olarak, bir anne olarak, bir oyuncu olarak, bir insan olarak rahatsızım' ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim