Eskişehir Halkevi Şube yöneticisi İlhan Karataş yaptığı açıklamada AKP'lilerin halkın karşısına kar-zarar hesaplarıyla çıktığını belirterek 'Her şeyi devletten beklememek gerek, herkes başının çaresine bakmak zorunda devletimizin canı sağ olsun da vatandaşın canı çıksın hiç önemli değil diyor' dedi.

BATTANİYE'NİN ALTINA GİRİP DONMAKTAN BİRŞEY OLMAZ

AKP'nin savaş ortamında yaptığı zamları az bulduklarını yapılan zamların yetersiz her şey beleş olamaz diyen Karataş zam isteklerini şöyle sıraladı: 'Biraz battaniyenin altına girip donmaktan bir şey olmaz, en fazla hasta olunur oda iki gün yatınca geçer. Enerji ve tabi kaynaklar bakanı zamlar konusunda hiç adil değil yüzde 9 zam yetmez. Devlet her şeyi ücretsiz yaparsa elektrik ve doğalgaza zam yapmazsa savaşa nasıl bütçe ayıracak, IŞİD'i nasıl besleyecek, kutuları nasıl dolduracak. Zamlar kamunun ve halkın yararınadır. Halkevleri olarak halkla birlikte halkın ortak yararı için zamların daha da arttırılması amacıyla buradayız. AKP elektrik ve doğalgaza zam yaptı, çünkü döviz arttı. E şimdi döviz arttı diye asgari ücrete, maaşlara döviz kuru üzerinden zam mı yapılsın? Yok, daha neler.'

AKP ELİNİ CEBİMİZDEN ÇEK

Bu açıklamanın ardından gerçek açıklama yapacağını belirten Karataş, 'Artık yeter, bu zamlarla yaşanmaz' diye çıkışması bazı vatandaşların da korkmasına neden oldu. Karataş'ın şöyle devam etti; 'AKP halkın haklarına saldırmaya devam ediyor. İnsanca yaşayabilmek için gerekli kamusal hizmetleri piyasalaştıran, özelleştiren AKP iktidarı elektriğe ve doğalgaza zam yaptı. Faturalarımıza özelleştirmeler sonucu enerji tesislerini satın alan patronların kar payı, özelleştirme maliyetleri ve savaş politikaları da ekleniyor. Halk AKP'nin savaş ve sermaye politikalarının finansörü olmayacak AKP elini cebimizden çek.' (Tuğçe Mertler)

Editör: TE Bilisim