Tepebaşı Belediyesi Encümen Salonunda gerçekleşen imza törenine DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, DİSK Bölge Temsilcisi ve Genel İş Sendikası Şube Başkanı Günay Ayaz ile işçiler katıldı.
DEMOKRASİYE İNANIYORUZ
İmza töreninde konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 'Gönül isterdi ki daha fazlasını verelim ama Türkiye'nin koşulları daha farklı. Birbirimizi desteklemeliyiz, altın yumurtlayan tavuğu kesmeyeceğiz. Son bir yıldır sıkıntılı günler geçiriyoruz. Ülkede var olan ekonomik kriz üzerine bir de pandemi geldi. Yaklaşık 9 aydır pandemiyle birlikte ekonomik kriz yaşıyoruz. Toplu iş sözleşmesi iki yıl geçerliydi. Bu süreçte emekçi arkadaşlarımızın sıkıntıları oldu. Onları çözmeye çalıştık. Ama belediyede de sıkıntı oldu. Bugüne kadar maaş ödeyemediğimiz olmamıştı. 18 yıldır ülkeyi yönetenler bu hale getirdi. Biz hukuka ve demokrasiye inanan insanlarız. Bu hükümet demokrasi ile geldi, demokrasi ile gidecek. Türk halkı neyin ne olduğunu çok iyi anladı' ifadelerini kullandı.
ASGARİ ÜCRETLE GEÇİNMEK MUCİZE
'Hükümet hiçbir zaman emekçinin yanında olmadı' diyen Başkan Ataç, 'Bizler her zaman örgütlenmenin yanında olduk. Güzel bir toplu sözleşme geçirdik. Bağrışma, çağrışma olmadı. İyi bir sözleşme mi? Olanın daha iyisi. Bugün asgari ücretle geçinmek bir mucize. Asgari ücretin ne pazarlığı yapılabilir ki? Ne veriyorsun da neyin pazarlığını yapıyorsun? Şu an her yer kapalı. Olması gereken de bu. Ama esnafı neden düşünmüyorsun? Devletin bugünlerde yanımızda olması gerekir. Biz devleti böyle zamanlarda hissederiz' diye konuştu.
DOĞRULARI SÖYLEYECEĞİZ
Ülkenin işsizlik ve ekonomik sıkıntıları olduğunu kaydeden Ataç, 'Demokrasi ve hukuk noksanlığı da var. Bunlar olsa işsizlik de ekonomik kriz de olmaz. O nedenle güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek gerekir. Her zaman doğruları söyleyeceğiz. Doğrulara doğru diyeceğiz, yanlışlara da yanlış diyeceğiz ki düzeltilsin. Doğrular söylendi diye kimse PKK'lı değil terörist değil' ifadelerini kullandı.
YÜZDE 30-40 İYİLEŞTİRME YAPILDI
Sözleşmenin iki yıllık yapıldığını ve 2020-2022 yıllarını kapsadığını kaydeden Ataç, 'Bin 470 çalışan bu sözleşmeden yararlanacak. Tepebaşı Belediyesi içerisinde hem Türk İş hem de DİSK'e üye işçilerimiz var. Biz hiçbir zaman işçilerimize müdahale etmedik. Sözleşme ile iş güvencesi ve ücrette artış sağlandı. Ocak ayından itibaren en düşük ücret 3 bin 425 lira 91 kuruş olacak. 2 yılın ilk 6 ayında yüzde 7, ikinci 6 ayında yüzde 7, üçüncü 6 ayında yüzde 8, dördüncü 6 ayında ise yüzde 7 artış yapılacak. Maaşlarda yüzde 30-40 arasında iyileştirme yapıldı. Sosyal haklar iyileştirildi. Bayram yardımları arttı. Resmi bayramlarda ilk defa prim alacaklar. Engelli çocuğu olana 350 lira yardım yapılacak. 8 Martta tüm çalışan kadınlarımız izinli sayılacak. 3 Aralık'ta engelli çalışanlarımız izinli sayılacak. Şiddet uygulayan çalışanlar disiplin kuruluna sevk edilecekler ve gerekli işlem yapılacak. Şiddet gören çalışanımıza koruma kararı alınacak' dedi.
SIRAM GELDİĞİNDE OLACAĞIM
Koronavirüs aşısı ile ilgili de konuşan Ataç, 'Aşı programının başlaması olumlu. Ben hiçbirinin zararlı olacağına inanmıyorum. Bu ülke aşıya alışık bir ülke. Çin'den gelen geleneksel bir aşıdır, sakıncası olduğunu sanmıyorum. Sıram geldiğinde ben de olacağım' diye konuştu.
İNSANCA YAŞAMA TALEBİMİZ VAR
Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, 'Salgın koşullarındayız. Bu salgın koşullarında bu tablo çok güzel. Çalışan arkadaşlarımız emek veriyor. Emek verirken yaşamını yitirenler oldu. Halka hizmet devam ediyor, devam edecek. Bu zor koşullarda hastalık riskine rağmen çalışmaya devam eden arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu çatı altında hep birlikteyiz. Biz sendika olarak m,cadeel ederiz. Halka hizmet görevini hep birlikte yapıyoruz. İnsanca yaşama talebimiz var. Toplu sözleşmeyi insanca yaşama noktasında değerlendirildiğinde tekrar teşekkür ediyoruz' dedi. Genel İş Sendikası Şube Başkanı Günay Ayaz ise ilk kez özgün toplu iş sözleşmesi yaptıklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim