Sendika binasında KESK Şubeler Platformu adına açıklamalarda bulunan Faik Alkan, 1 Ağustos'ta başlayan 'toplu sözleşme' görüşmelerinde Kamu İşveren Heyeti, 2020-2021 yıllarını kapsayan döneme ilişkin teklifini açıkladığını söyledi.
YOKSULLUK TEKLİFİ
Masaya getirilen teklifte dört gün önce imzalanan kamu işçileri toplu sözleşmesinin referans alındığını öne süren Alkan, 'Yüzde 3,5+3 ve yüzde 3+2,5 teklifi açıkça kamu emekçilerinin gerçekliği ile bağdaşmamaktadır. Yani hükümet dört gün önce sahnelenen oyunu yenilemek, açlık sınırının 2 bin 100, yoksulluk sınırının 6 bin 800 TL'yi aştığı, emekçi kesimlerin yaşadığı gerçek enflasyonun yüzde 30'ları bulduğu koşullarda toplam 5 milyon kamu emekçisine ve emeklisine, aileleri ile birlikte 20 milyonluk devasa bir kitleye sefalet, yoksulluk, güvencesizlik teklif etmektedir. Kamu emekçisi, emeklisi ile açıkça dalga geçmektedir' diye konuştu.
GREVSE GREV
Söz konusu teklifte kamu emekçilerinin taleplerine yer verilmediğine dikkat çeken Alkan, 'Deyim yerinde ise dağ fare bile doğurmamıştır. Hükümetin TİS teklifi ortadır. Hiç kimsenin 3 milyon kamu emekçisinin, 2 milyon emeklinin temel hiçbir sorununu çözemeyen, aksine hepimizle dalga geçilen bu teklifi kabul etmeye, müzakereye değer görmeye yetkisi yoktur! Memur-Sen yönetimi bakanlık bürokrasisinin denetimine girmiştir. Kamu emekçilerine sesleniyoruz: Artık bu oyunu bozalım. Ortak mücadele ile kazanımlarımızı büyütelim. Bizlere yapılan teklif aslında krizin faturasının bizlere kesileceğini de göstermiştir. Buna dur diyelim! Birlikte mücadele etmekten başka şansımız yok! Birleşe birleşe kazanacağız! KESK olarak talebimiz açıktır. Güvenceli iş, güvenceli gelecek istiyoruz! Sadaka değil insanca yaşanacak bir ücret, sözleşmeli değil güvenceli bir kadro istiyoruz! Krizin yükünü ödemeyeceğiz, savaşa değil emekçiye bütçe diyoruz! Ancak bunun için sendikalı-sendikasız tüm kamu emekçilerin birlikte mücadele etmesi gerekmektedir. Zaman topu taça atacak, ortaya laflar edip kapalı kapılar ardında satış sözleşmesine imza atılacak zaman değil! Eylemse eylem, grevse grev! Biz varız!' ifadelerini kullandı. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim