Mavi Ada Davet Salonlarında gerçekleşen Danışma Toplantısına, İl Başkanı Zihni Çalışkan, Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu, Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar, İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Yalçın, İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Özata, önceki dönem Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hasan Tuç, eski il başkanları, meclis üyeleri ve partililer katıldı.
BEKLEDİĞİMİZİ ALAMADIK
Başkanlığa geldiğinden bu yana ilk kez düzenlenen danışma toplantısında konuşan Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu, yerel yönetimi değiştirmek adına 31 Mart seçimleri arifesinde göreve geldiklerini ve canla başla çalıştıklarını söyledi. Çizmelioğlu, 'Beklediğimiz seçim sonuçlarını alamasak da vatandaşlarımızın güçlü desteğini ve bizlere verdiği muhalefet sorumluluğunun bilincindeyiz. Seçim bittikten hemen sonra ilkemiz olan 'yarın seçim varmış gibi' çalışmalarımıza başladık' diye konuştu.
DİLİMİZDEN DÜŞMEYECEK
Tepebaşı bölgesindeki vatandaşların sorunlarını dinlediklerini anlatan Çizmelioğlu, mevcut belediyeyi eleştirerek şöyle konuştu: 'Hükümetimiz ile ilgili sorunları çözmek adına gereken girişimlerde bulunduk. Belediyecilik ile ilgili sorunları uygun platformlarda dile getirdik ve getirmeye devam edeceğiz yılmadan usanmadan takibini yapacağız. Yapmış olduğumuz ziyaretlerde gördük ki 1999'dan bu yana görev başında olan mevcut belediye başkanı 2004 - 2009 hariç ana belediyecilik hizmetlerinden birçoğunu gerçekleştirememiş veya başlatılan projeleri tamamlayamamıştır.' Çizmelioğlu, 'Tepebaşı ilçemizin, Tepebaşılı vatandaşlarımıza layık, yaşanılabilir, konuşan ve konuşulan bir Tepebaşı için yeniden yollara düşme vaktidir. Tepebaşının coşkusu, Tepebaşının güçlenmesi, Tepebaşının gelişmesi adına bu büyük ailemiz ile hep birlikte omuz omuza bu uzun yolu yürüyeceğiz' ifadelerini kullandı.
MARKA ÜLKE YAPACAĞIZ
Kongre süreciyle ilgili konuşan İl Başkanı Zihni Çalışkan, 'Önümüzde başka delege seçimleri olmak üzere teşkilatın yenilenmesi, canlanması adına 2021'de büyük kongreyle sonuçlanacak bir sürecimiz var. Önümüzdeki süreçte delege listelerini askıya çıkaracağız. Bizler başta mahalle başkanları olmak üzere her daim cumhurbaşkanımız önderliğinde Türkiye'yi marka ülke yapmak için çalışmaya devam edeceğiz' diye konuştu. Kendisinden önce görev almış teşkilata teşekkürlerini yineleyen Çalışkan, 'Hassaten isim belirtmek gerekirse benden önce il başkanlığı yapmış olan Dündar Ünlü'ye, Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Kaynarca'ya ve Odunpazarı İlçe Başkanlığı yapmış Volkan Doğan'a hassaten teşekkür ediyorum' dedi.
HAKLARI KORUYACAĞIZ
AK Partinin büyük bir aile olduğunu vurgulayan Çalışkan, 'Bizler büyük bir aileyiz. İnşallah hep birlikte samimiyet, gayret bizim her zaman desturumuz olacak. Hiçbir zaman birbirimizin arkasından dedikodu yapmayacağız. Bize düşen dava adamlığıyla genel başkanımıza layık teşkilat olmak. 14 ilçemiz dahil olmak üzere tüm hassasiyetin gösterileceğine inanıyorum. Bizler belediye başkanlarının neler yapıp yapamadığını çok iyi biliyoruz. Biz önümüzdeki dönemde yatırımlarına destek olacağız. Vatandaş daha iyi fiziki belediyeciliği hak ediyor. İyi yaptıklarının arkasında iyi yapmadıklarının karşısında olacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizlere getirilen eleştirilere karşı hep birlikte olduğumuzu gösteriyoruz. Tepebaşı başta olmak üzere tüm ilçelerde vatandaşın hakkını korumaya devam edeceğiz. Yılmayacağız, yıkılmayacağız, dik duracağız, birlikte olacağız' ifadelerini kullandı. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim