Yazar Erol Büyükmeriç, 2009 yılında hayata gözlerini yuman karikatürist Pertev Ertün'ün eserlerinden oluşan karikatür sergisini Tepebaşı Belediyesi Atila Özer Karikatürlü Ev'de sanatseverlerin beğenisine sundu.

40 YILLIK ÇİZİMLER

11 Ağustos'ta gerçekleşen açılışa Pertev Ertün'ün oğlu Mustafa Ertün ve sanatçının sevenleri katıldı. Serginin küratörlüğünü yapan Erol Büyükmeriç, bu anlamlı albümü bir yıldan fazla bir zamanda dükkan dükkan gezerek topladığını ve sergiyi Pertev Ertün'e karşı değerbilirlik bağlılığında açtığını dile getirdi. Ertün'ün 40 yıl önce çizdiği karikatürlerin hala güncelliğini koruduğunu anlatan Büyükmeriç, Pertev Ertün'ün Eskişehir'in en önemli ve yetenekli sanatçılarından olduğunu dile getirdi.

HALA GÜNCEL ÇİZİMLER

Babasının eserlerinin sergilendiğini görmenin kendisini her seferinde duygulandırdığından söz eden Mustafa Ertün ise, 'Yapılan karikatürlere baktığım zaman hala güncel olduğunu görüyorum. Çok iyi ürünler verilmiş. Tabi ki bu işi organize edenlere müteşekkirim. En azından yeniden hatırlanmasına vesile oldu. Güzel bir duygu olduğunu söyleyebilirim' dedi. 64 eserin yer aldığı sergi 13 Ağustos tarihine kadar ziyarete açık olacak. MELTEM KARAKAŞ KAYA

Editör: TE Bilisim