SES Şube Yöneticisi Neriman Ağaoğlu, 'Kadınlar, çocuklar, engelliler, yaşlılar gibi toplumun dezavantajlı grupları olarak adlandırılan kesimlere yönelik hizmet yürüten sosyal hizmetler alanında çalışan emekçiler olarak uzunca süredir devam eden değersizleştirme politikalarına maruz bırakılmaktayız' diye konuştu.

İŞ GÜVENCEMİZ TEHDİT EDİLMEKTEDİR

Ağaoğlu, 'Kurumda yapılan değişikliklerde fikrimiz alınmamakta, oldu bittiyle tepeden yapılan değişiklilerse hem hizmet alanları hem de biz çalışanları doğrudan etkilemektedir. Özlük haklarımızın iyileştirilmesi için herhangi bir adım atılmamakta ve birçok sorumluluk yüklenerek ağır koşullarda çalışmaktayız. Üstelik kamu hizmetlerinde taşeron çalışmanın yaygınlaştırılması kurumumuzda da tüm hızıyla devam etmekte, bizlerin iş güvencesi de tehdit edilmektedir. Bizler, sosyal hizmetler alanında çalışan tüm emekçilerin çalışma koşullarının düzeltilmesi, özlük haklarının iyileştirilmesi, aynı zamanda AKP hükümeti ile sosyal hizmetler alanının neoliberal ve muhafazakar politikaların bir parçası haline getirilerek dönüştürülmesi karşısında mücadele ettik ve etmeye devam edeceğiz' dedi.

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVININ YAPILMASINI İSTİYORUZ

Görevde yükselme sınavının yapılmamasından kaynaklanan sorunların olduğunu ifade eden Ağaoğlu, 'Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde, İl Müdürlüklerinde ve bağlı kuruluşlarda Yardımcı Hizmetler kadrosunda olan ancak Genel idari Hizmetler kadrosunda çalışanların yaptığı işlerde çalıştırılan lise, önlisans ve lisans mezunları, bugüne kadar unvan değişiklikleri ile ilgili sınavların açılmaması ve kurumlar arası geçişlerin durdurulması nedeniyle mağduriyetler yaşamaktadırlar. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında yaşanan bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi için Yardımcı Hizmetler Sınıfına dahil kadrolarda görev yapmakta olan personelin çoğunluğunun lise, önlisans ya da lisans mezunu olduğu da göz önünde bulundurularak, Yardımcı Hizmetler Sınıfı kadrosunda çalışanların bir defaya mahsus sınavsız olarak Genel İdari Hizmetleri sınıfına geçirilmesini ve mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz. Bunun olmaması durumunda ise bir an önce Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavının yapılmasını istiyoruz' diye konuştu. (Tuğçe Mertler)

Editör: TE Bilisim