Çift listeli yarıştı
1930 yılında kurulan, Eskişehir'i birçok spor branşı ile tanıştıran ve başarıları ile adından söz ettiren Eskişehir Demirspor'da geçtiğimiz Cumartesi günü Olağan Genel Kurul'da heyecan yaşandı. TÜRASAŞ Sosyal Tesisleri ev sahipliğinde gerçekleşen genel kurulda adaylar Mehmet Ali Hünerlier ile Ali Rıza Isın başkanlık için yarıştı. Genel kurulda 374 Demirspor delegesi sandık başına gitti.

12 oy farkla kazandı
Cumartesi 13.00'te başlayan oy kullanma işlemi saat 16.00'da son buldu. Başkan adayı Ali Rıza Isın 174 oy alırken 186 oy alan Mehmet Ali Hünerlier, Demirspor'un yeni başkanı oldu. Öte yandan 10 oy geçersiz sayıldı. Yeni Başkan Hünerlier yapmış olduğu konuşmada, '15 yaşımda Demiryolu camiasına girdim. Çocukluğum ve gençliğim bu camiada geçti. Bugün de Eskişehir Demirspor kulübünün başkan adaylığına, ulvi bir göreve talip olduk. Geçmişi olmayanın geleceği olmaz. Demirspor sadece futboldan ibaret değil' dedi.

Geçmişin mirasçısı değiliz
Hünerlier, 'Demirspor onlarca Milli sporcular yetiştirmiş büyük bir camiadır. Birçok branşımız unutulup tozlu raflara kaldırılmıştır. Kongreden sonra Demirspor müzesini gezelim. Geçmişini rafa kaldıran zihniyet Demirsporumuza zarar vermiştir. 1930 yılından beri Eskişehir'de spor dendi mi Demirspor konuşulurdu. Bu günlere geri dönmek zorundayız. Azimle birlikle Demirspor olarak o adımı atmak gerekir. Bizler geçmişin mirasçısı değil geleceğin emanetçileriyiz' ifadelerini kullandı.

'Herkesi kucaklayarak'
Başkan Mehmet Ali Hünerlier seçimin ardından yapmış olduğu teşekkür konuşmasında ise, 'Bu seçimin kaybedeni yok. Hep beraber inşallah yaptıklarımızla bütün herkesi kucaklayarak Eskişehir'e layık bir Demirspor'u arzuladığımız yere getireceğiz' ifadelerine yer verdi. Gerçekleşen teşekkür konuşmanın ardından ise Başkan Adayı Ali Rıza Isın, Eski Başkan Gönül Cemoğlu ve Başkan Mehmet Ali Hünerlier birlik ve beraberlik pozu vermeyi ihmal etmedi.
Editör: TE Bilisim