23 Şubat'ta gerçekleşen 37'inci olağan genel kurulda CHP İl Başkanlığına seçilen Recep Taşel İl Seçim Kurulundan mazbatasını aldı. Mazbatasını almasının ardından ise il başkanlığı binasında devir teslim töreni gerçekleştirildi.
UZUN ZAMAN SONRA
İl Başkanlığı görevini Taşel'e devreden Abdülkadir Adar, 'Geçtiğimiz pazar günü il kongremizi gerçekleştirdik. Son derece demokratik ortamda gerçekleştirdik. Uzun zaman sonra ilk defa çarşaf liste yapıldı. Bugün yeni seçilen yönetim mazbatalarını aldılar. Kendilerini kutluyor başarılar diliyorum' ifadelerine yer verdi.
UMUT CHP'DE
'Biz seçimlerde birlik beraberlik içerisinde çıkmak zorundayız' diyen Adar, 'Dün akşam üzücü bir haber aldık. Ülke son derece kritik dönem içerisinde. Daha en başlarda Suriye bataklığı içine Türkiye'nin sokulmaması gerektiği söylendi. Ama ne yazık ki ülkeyi yönetenler Suriye'de rejimi devirmeye kalktı. Ama rejim devrilmiyor, dış güçlerce destekleniyor. Ne yazık ki yüzlerce şehidimiz oldu. Aynı zamanda ülkede ekonomik olarak çok fazla sarsılıyor. Döviz yükselmeye başladı. Bu dönemde CHP'ye büyük görev düşüyor. Vatandaşın umudu da CHP. Arkadaşlarımın bunu başaracağına inanıyorum. Bundan sonra bana verilecek görev olursa yapmaya da hazırım' ifadelerini kullandı.
YASTAYIZ
Başkanlığa seçilen Recep Taşel ise, '37'nci genel kurulu başarıyla tamamladık. Ama şu an müthiş bir üzüntümüz var, yastayız. Onlarca şehidimiz var. Bütün ülkenin, milletimizin başı sağ olsun' dedi. Önceki yönetime de yapmış oldukları çalışmalar nedeniyle teşekkür eden Taşel, 'Eskişehir olarak tüm Türkiye'ye de demokrasi dersi verdik' diye konuştu. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim