Cumhuriyetimizin 97'inci yılı nedeniyle CHP, Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Çelenk sunma törenine CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Recep Taşel ve partililer katıldı.
KİMSEYE BIRAKMAYACAĞIZ
Anıta çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Taşel, 'Özgürlük ve bağımsızlığı karakteri kabul eden Atatürk'ün kurucusu olduğu cumhuriyetimizin temelinde, mevcut anayasamızda da vurgulanan 'Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti' anlayışı vardır. Egemenliğimizi hiçbir surette; hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakmayacağız. Cumhuriyetimizin üzerinde kurulmak istenen hiçbir vesayeti kabul etmeyeceğiz. Bu bağlamda, Vatandaşlarımızın kalıcı huzur ve adalet talebine ancak Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırdığımızda ulaşılabilecektir' ifadelerini kullandı. 'Türkiye, cumhuriyete ve demokrasiye kalpten bağlı milletimizin verdiği güçle büyük ve kalıcı hedeflerine mutlaka ulaşacaktır' diyen Taşel, 'Bu duygu ve inançla 97. yaşını kutladığımız Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve terörle mücadelede şehit olan kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Yaşasın Cumhuriyet' şeklinde konuştu.
CUMHURİYET KENTİ
ES TV mikrofonlarına konuşan CHP Milletvekili Utku Çakırözer, 'Pandemi gerekçesiyle bayramların coşkuyla kutlanmasını engellemek istiyorlar. 83 milyonun yüreğindeki Atatürk sevgisini, cumhuriyet sevgisini, vatan aşkını asla bitiremezler. Vatandaşlar her türlü engeli aşarak bayramlarını kutlayacaklar. Tabi ki sağlık önemli maske, mesafe ve hijyen kuralları… Ama cumhuriyet ilelebet yaşayacak. Çok daha güzel kutlamaları da inşallah birlikte kutlayacağız. Eskişehir bir cumhuriyet kenti' dedi.
ÜLKEYE ARMAĞAN
CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, 'Bundan 97 yıl önce ne yazık ki ülkemiz düşman işgali altındayken Atatürk'ün başlatmış olduğu Kurtuluş Savaşı ve ardından 29 Ekim'de cumhuriyetle taçlandırılan bir ülke armağan etti bize. Bugün bizim en güzel bayramımız. Çok mutluyuz, gururluyuz. Ama bir o kadar da üzgünüz. 29 Ekim'i yüreklerimizde, beynimizde tabi ki coşkuyla kutluyoruz' ifadelerini kullandı.
ESAS OLAN YAŞATMAK
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da, 'Cumhuriyet Türkiye'nin kuruluşunun bayramı. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet, sonsuza kadar yaşayacaktır. Bu doğrultuda mücadelemizi sürdürüyoruz. Esas olan cumhuriyetin ikinci yüz yılında bunu demokrasi ile taçlandırmamızdır. Çünkü Türkiye'de şu anda demokrasi eksikliğini yaşıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak hedefimiz, yeni yüzyılda demokratik parlamenter sisteme dönmüş bir cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmak olacaktır' şeklinde konuştu. HM
Editör: TE Bilisim