Dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say'ın gönüllü olarak genç müzisyenleri desteklemek amacıyla katıldığı özel konser izleyiciler unutulmaz bir akşam yaşadı.Tepebaşı Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen özel konserde ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say'ın, Türk Bestecileri Serisi kapsamında yayımladığı 'Çocuklar İçin' albümündeki 11 eser seslendirildi. Orkestra'dan 105 çocuğun sahne aldığı ve Ramazan Albayrak'ın şefliğini yaptığı özel konserde İlhan Baran ve Adnan Saygun'un yanı sıra Fazıl Say'ın eserleri de icra edildi.
CUMHURİYETİN ÇOCUKLARI
Konser sonunda sahneye çıkarak bir konuşma yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 'Bu çocuklar hepimizin çocuğu, Cumhuriyet çocukları, Atatürk'ün çocukları… Cumhuriyet kentinde bir Atatürk hayranı, Cumhuriyet hayranı Fazıl Say'ın bulunması çok ayrı bir değer kazandırdı. Böyle bir günde aramızda olduğun için, bizi kabul ettiğin için, çok teşekkür ediyoruz' ifadelerini kullandı.
ÖRNEK ALINMALI
Fazıl Say orkestrayı İzmir'in, Ankara'nın ve İstanbul'un örnek alması gerektiğini belirterek, 'Böyle bir oluşum, Türkiye'de bir tek bu şehirde var. Bakın bugün tartışamayan, birbiriyle uzlaşamayan bir toplumun bireyleriyiz. Halbuki demin bir senfoni orkestrası nasıl işliyor gördünüz. Herkes başka bir şey yapıyor ama ne kadar güzel yaparsa yapsın; onun beraberliği en güzeli oluyor. Şimdi bu çok seslilik, tam bir demokrasi aslında... Burada 105 çocuk var şuanda. Bugün hakikaten benim için de güneşli bir gün oldu, böyle bir şeyi görmüş olmak Türkiye'de… Sizler için de öyle… İnşallah bu Çocuk Senfoni Orkestrası'nı dünyada daha çok tanıtırız, beraber daha çok şeyler yaparız' şeklinde konuştu.Öte yandan konser biletlerinden elde edilen tüm gelirin, İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası müzisyenlerine enstrüman sağlanması için kullanılacağı belirtildi. HM
Editör: TE Bilisim