Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Fevzi Yalçın parti olarak darbeye karşı olduklarını söyleyerek, 'Hukuk kuralları içinde demokratik yapıya ve cumhuriyete sahip çıkacak şekilde yapılacak her çalışmanın yanında olacağız' dedi.

Demokrat Parti haftalık pazar toplantısında konuşan İl Başkanı Fevzi Yalçın darbe girişimine tepki gösterdi. Birlik ve bütünlük çerçevesinde darbenin atlatıldığını söyleyen Yalçın, 'Türk Silahları Kuvvetleri içerisindeki bir avuç güruh millet iradesinin kabesi sayılan meclisi bombalayacak kadar gözleri dönmüş bir şekilde Türk milletine karşı ayaklanma gerçekleştirmeye çalışmışlardır. Çok şükür ki Türk Silahlı Kuvvetlerinin tamamına yakının bu kalkışmaya direnmesi medyamızın, görsel basınımızın sosyal medyanın büyük ölçüde milleti bu darbeye karşı direnmeye çağırmasıyla ortaya çıkan sonuçlarda milletimizin basireti direnci Türk Silahlı Kuvvetlerinin basireti ve darbeye iştirak etmeyişi sonucunda darbe atlatılmış oldu' dedi.

ERLERİ KALKIŞMANIN PARÇASI SANMAK YANLIŞ

'Burada halkın sokağa çağrılmasını o gece için normal karşılayabiliriz ama daha sonraki zaman diliminde önceki akşam tekrar sokağa çıkarılmasını farklı gözle görmek istiyorum. Sebebi şu; 3 bine yakın TSK içerisindeki bu yapının 2 bin 500'e yakını rütbesiz er seviyesinde.TSK'da emre itaat esastır. O rütbesiz askerlerin bir şekilde kalkışmanın bir parçası sanmak yanlış ve günah olur. Ne yazık ki sokağa çağrılmış insanlar tarafından hunharca boğazları kesilerek kemerlerle yerlerde dövülerek benzeri büyük darplara maruz kalmış çocukların katilleri varsa katillerini, darpçıları varsa darpçılarının da aynı kategoriye konup yargı önüne çıkarılması gerekir.' (HM)

Editör: TE Bilisim