Eskişehir eski Milletvekili ve Belediye Başkanı Hicri Sezen'in adının verildiği, bir süredir yenileme çalışmaları devam eden Kemal Zeytinoğlu Caddesi üzerinde bulunan Hicri Sezen Park ve Meydanında çalışmalar tamamlandı. Yeniden düzenlemesi yapılan Hicri Sezen Park ve Meydan açılış töreni dün gerçekleştirildi. Törene Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP PM Üyesi Gaye Usluer, CHP İl Başkanı Recep Taşel, Hicri Sezen'in ailesi ve vatandaşlar katıldı.
ADINA LAYIK OLACAK
Törende konuşan Başkan Kazım Kurt, 'Bugün Eskişehir'de görev yapmış, hangi partiden olursa olsun Eskişehir'e bir çivi çakmış, büyüklerimizin anısına düzenlemeye çalıştığımız etkinliklerden birini gerçekleştiriyoruz. Sayın Hicri Sezen, biraz önce ailesiyle de konuşurken söylediğim gibi Türk demokrasi tarihinde yaşanan olumlu-olumsuz bütün olayları ömrüne sığdırmış bir büyüğümüz. Eskişehir'e değerli hizmetleri var, değerli katkıları var. Demokrasi mücadelesine katkısı var. Biz Odunpazarı'nda onun adına olan bu parkı, adına layık bir hale getirmeye çalıştık. İnşallah beğenirsiniz. Eskişehirlilerin hizmetine sunmaya çalıştık ve tabii Eskişehir'de şimdiye kadar onun fotoğrafı olan, onun künyesini taşıyan bir işaretin, bir simgenin olmadığını da gördüğümüz için bugün burada o borcumuzu yerine getiriyoruz. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ailesine, torunlarına, çocuklarına da sağlıklı günler diliyorum' ifadelerini kullandı.
MUTLU ETTİNİZ
Sözlerine çok mutlu olduğunu dile getirerek başlayan Hicri Sezen'in kızı Doç. Dr. Şeyda Ülsever, 'Bizi çok mutlu ettiniz. Babamızı bir kez daha anmaya vesile oldunuz. Onun için Odunpazarı Belediyesi'ne, Sayın Başkanımıza, bütün emeği geçenlere çok çok teşekkür ediyoruz. Sağ olun, var olun' diye konuştu.
MODERN HALE GELDİ
Daha sonra söz alan Paşa Mahallesi Muhtarı Utku Ölmezer ise, 'Hicri Sezen Parkı daha önce belki yanından geçseniz fark edemeyecektiniz. Daha izbe haldeydi biz devamlı burada yaşadığımız için şahidiz. Bu güzel parka modernlik veren, gelişen Odunpazarımıza yeni bir yüz kazandıran önce Belediye Başkanımıza ve buraya emek veren işçi arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız' dedi.
ALKIŞLARLA AÇILDI
Konuşmaların ardından Hicri Sezen'in fotoğrafı ve künyesinin bulunduğu anıt Başkan Kurt ve Sezer'in yakınları tarafından açıldı. Tören fotoğraf çekilmesiyle sona erdi. Daha sonra Başkan Kazım Kurt, bir süre parkta oturarak vatandaşlarla sohbet etti. HM
HİCRİ SEZEN KİMDİR?
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Hicri Sezen, Eskişehir Belediye Başkanlığı yanı sıra geçmişte Matbuat Genel Müdürlüğü spikerliği, Ankara Yargıç Namzetliği, Yargıtay 4.Ceza Dairesi Raportörlüğü, serbest avukatlık ve TBMM X. ve XI. Dönem Eskişehir Milletvekilliği görevlerini üstlendi.
Editör: TE Bilisim