DP İl Başkanı Emre Demir, yaptığı konuşmada, DP olarak Eskişehir'de her Pazar günü toplantı düzenlediklerini hatırlatarak, '' Bu toplantıda hep Eskişehir'imizin gündemiyle ilgili konulardan bahsediyoruz. Hiçbir zaman Pazar toplantılarımızda ne Amerika başkanına, ne İsrail başkanına ne de ulaşamayacağımız belli kesimlere buradan açıklama yapıp göndermedik'' dedi.

''Sıkıntıları biliyoruz''

Hep şehrimizle ilgili sıkıntılardan, konulardan bahsettik diyen Demir, '' Biliyoruz ki DP olarak şehrimizin sıkıntılarını, şehrimizde yapılması gerekenleri en iyi bilen ve en iyi takip eden parti biziz. Demokrat Parti olarak adaylarımız gerçekten şehrimizin sıkıntılarını, neler yapılması gerektiğini, aksayan noktaları, diğer Türkiye'deki şehirlerde olup da Eskişehir'de neden olmadığını ya da Avrupa kentlerinde karşımıza çıkan ama kentimizde olmayan noktaların neler olduğunu biz il teşkilatı olarak çok iyi bildiğimizi biliyoruz'' dedi.

''Başarılı belediyeler sosyal olmalı''

Demir'in konuşmalarının ardından adaylar da söz aldı. İlk konuşmayı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şükrü Ketenci yaptı. İşletme mezunu olduğunu ve inşaat işleriyle uğraştığını belirten Ketenci, '' Başarılı bir belediyecilik anlayışı o şehirde yaşayan insanların sosyal yaşamına değer katma amacı gütmelidir'' dedi. Ketenci, '' Günümüz belediyeciliği bilişim teknolojilerinin, sosyal medyanın ve gelişen yönetim stratejilerinin yardımıyla daha aktif bir hal almaktadır. Bu nimetlerden yararlanarak geçmişte uzun süreler sonunda hayata geçen projeleri, günümüzde hızlı ve doğru kararla hayata geçirebilme imkanına sahibiz'' diye konuştu.

''Demokrat Parti ölmedi''

Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Harun Özdemir ise bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğini belirterek, destek istedi.

Odunpazarı Belediye Başkan Adayı İzzet Ati'de, böyle bir ortamda halkın tutunacak bir dal aradığını kaydederek, '' Demokrasinin tekrar ihya olması için aday oldum. Demokrat Parti ölmedi. Lütfen herkes bunu göstersin'' ifadelerini kullandı. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim