Denizbank, Dubai'nin en büyük bankası Emirates NBD tarafından 14.6 milyar TL (3.2 milyar dolar) karşılığında Sberbank PJSC'den satın alındı.

Yapılan açıklamaya göre Emirates NBD ve Sberbank, nihai Denizbank anlaşmasını imzaladı.

Sberbank ve Emirates NBD tarafından yapılan açıklamalarda anlaşmanın ülkelerin düzenleyici kurumlarının onaylarına bağlı olmakla birlikte bu yıl tamamlanması beklendiği belirtildi.

Sberbank'tan yapılan açıklamada, 'Sberbank ve Emirates NBD Denizbank'ın yüzde 99.85'inin satışı için nihai anlaşmayı imzaladı' denildi.

Emirates NBD'den yapılan açıklamada ise anlaşmaya göre Denizbank'ın yüzde 99.85 hissesinin 14.6 milyar TL'ye eşit değerde olduğu belirtildi. Anlaşmanın sonuçlanmasının ardından Sberbank Denizbank'taki tüm hisselerini Emirates NBD'ye devredecek.

Emirates NBD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hesham Abdulla Al Qassim, 'Bu satın almayla, Emirates NBD kendisini, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye (MENAT) bölgesinde lider banka olarak konumlandıracak' dedi.

Denizbank CEO'su Hakan Ateş, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada bankanın satış sürecinin Mayıs ayında sonuçlanacağını umduğunu söylemişti.

Sberbank, neredeyse tamamına sahip olduğu Denizbank'ın Emirates NBD'ye satışı için geçtiğimiz aylarda anlaşma sağlamıştı.

Sberbank 2012 yılında Denizbank'ı 3,5 milyar dolara Dexia SA'dan satın almıştı. Denizbank aktif büyüklüğü açısından Türkiye'nin en büyük dokuzuncu bankası konumunda.

Emirates NBD 2007 yılında Emirates Bank International (EBI) ve National Bank of Dubai'nin (NBD) birleşmesi ile kuruldu. Dubai'nin en büyük bankası olan NBD'nın toplam varlık büyüklüğü 128 milyar dolar seviyesinde.

9 binden fazla kişiye istihdam sağlayan banka, Dubai'nin yanında Mısır, Suudi Arabistan, Hindistan, Singapure ve İngiltere'de faaliyet gösteriyor. Çin ve Endonezya'da ise temsilcilik ofisi olarak yer alıyor. Bankanın şube sayısı ise 230.
Editör: TE Bilisim