CHP'li Çakırözer, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Serhat Aydın ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek, damızlık sığır üreticilerinin talep ve beklentilerini dinledi. Yeni Başkanı Serhat Aydın ve yönetimini tebrik eden Çakırözer, damızlık sığır yetiştiricilerinin sorunlarını bildiklerine dikkat çekerek, Eskişehirli hayvan üreticilerinin her zaman yanlarında olduklarını söyledi.
SORUN BÜYÜYOR
Türkiye kendi kendine yetebilen bir ülke iken, artık ülkede tarım ve hayvancılığın bitme noktasına getirildiğine dikkat çeken Çakırözer, 'Hayvancılığın en önemli beslenme maddelerinden biri olan yoncanın kilosu geçtiğimiz yıllarda 60 kuruş, balya fiyatı ise 12 lira iken, bu yıl 30 liraya çıktı. Yem fiyatlarına ise son bir ay içinde yüzde 20 oranında zam geldi. Üretici artan maliyetler karşısında zor şartlar altında üretim yapmaya devam ederken, iktidar hayvan ithalatının 2 yıl daha uzatılmasının yolunu açıyor. Türkiye'de hayvancılığı daha da sorunlu hale getiriyor. Kendi sığır üreticilerini değil, başka ülkelerin üreticilerini zengin ediyor' dedi.
MERKEZ ŞEHİR
Ziyaretinde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin önemine dikkat çeken Çakırözer, Eskişehir'de belediyelerin üreticilere yönelik projelerini hatırlattı. Çakırözer, 'Eskişehir'imiz Anadolu'da hayvancılığın merkezi şehirlerimizden bir tanesi. Damızlık Sığır Yetiştiricileri birliğimiz de bu konuda önemli bir yere sahip. Bizler el ele vererek, ithalat ile değil Eskişehir'de belediyelerimizin yaptığı gibi kooperatifçilikle ülkemizde hayvancılığı geliştireceğiz. Ülkede ve şehrimizde tarım ve hayvancılığı yeniden canlandırmak, üreticiyi kalkındırmak için çalışmalarımızı sürdürecek, her zaman üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz' dedi. HM
Editör: TE Bilisim