Koç, dershanelere ruhsatı MEB'in vermediğini il yönetimlerinden aldıklarını belirtti. Koç, ' MEB sadece kurum açma ve öğretime başlama yetkisi veriyor. Ruhsatı da kurum ruhsatı diye olarak il yönetiminden alıyoruz. Ruhsat ticari işletmeyle ilgili. Bir yandan da iş kanununa tabi oluyoruz. Devlet kurumu bu kanuna tabi değil. Dershaneler kapanmayacak. Ancak Milli Eğitim sisteminin dışına çıkarak ticari kurum olarak devam edecek' dedi.

Ruhsat yenilemeyle Milli Eğitimin bir ilgisi olamadığını ve her yılda ruhsat yenilemediklerini söyleyen Koç şöyle devam etti: ' Yapılan bu açıklama kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir. Bundan sonra ruhsata ilk defa başvuran da alır. Ne zaman alamaz. 5580 sayılı Özel Öğretim Kanununda istedikleri değişiklikleri yaparlarsa yeni başvuracak olanlar alamaz. Standart yönetmeliğinde yapılan değişikliklerde 15 derslikten aşağı olan dershane binaları kurum açma yetkisi alamayacaklar.

' Özel okul olmak isteyen zaten olur'

Koç, ' Özel okul olmak isteyen zaten olur. Yönetmeliğe gerek yok. 10 milyon lirası olan buyursun okul açsın. Ama yoksa bu işe kalkışmasınlar. ÖZDEBİR'e üye 13 tane dershane var. Bir tanesi bile dershaneler kapatılsın okul açalım diyen yok. TÖDER ve GÜVENDER'deki üyelerden de isteyen yok. Hiç kimsenin okul açacak ekonomisi yok. Büyük yatırım lazım' şeklinde konuştu.

' Öğrenci sayısı bu yıl düştü'

Koç yapılan açıklamalardan dolayı öğrenci sayısının düştüğünü ifade ederek şöyle konuştu: ' Mevzuat yok, değişiklik yok dershaneler kapatılacak deniliyor. Dershanelere alt gelirli ve orta gelirli öğrenciler geliyor. Sınavları kazanmak için geldikleri tek kurum buralar. Dershaneler kapatılırsa bu kadar öğrenci nereye gidecek. Bu dönem 30'un üstünde dershane ve yaklaşın 10 bin öğrenci var. Bakanlığın yapmış olduğu bu açıklama öğrencileri kaçırdı. Merdiven altlarına yöneldiler.' (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim