Geçtiğimiz hafta Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Dr. Bülent Yücel'in dersleri iptal edilip, görevden alındı. Kamuoyunun da gündemine oturan olayın ardından üniversite öğrencileri, Dr. Bülent Yücel'in derslerine devam etmesi için Hukuk Fakültesi Dekanlığına dilekçe verdi.
HUKUKSUZLUK GİDERİLSİN
Fakülte binası önünde açıklama yapan ve herhangi bir politik söylemlerinin olmadığını tek amaçlarının hukuksuzlukların önüne geçmek olduğunu vurgulayan Hukuk Fakültesi Öğrencisi Mustafa Çetinçakmak, 'Bugün yasal hakkımız olan bir şey için toplandık. Ama bu kurumda bile yapılan muamele hukuksuzca. Bu fakültede 2 bine yakın öğrenci var. Ama baskılar ve korkulardan dolayı bu kadar insanız. Şu an belki az olabiliriz ama inançlarımız ve hala bu ülkede bir şeylerin eksik olmadığını, bazı insanların ve bazı hukukçuların adalet duygusunu sonuna kadar yaşatacağını göstermek üzere toplandık. Hiçbir politik hiçbir ideolojik söylemimiz olmayacaktır. Bu toplantı herhangi bir hoca nezdinde de olmamıştır. Kimsenin şahsı adına toplanmadık. Artık yapılan hukuksuz davranışlara bir dur demek ve tepki göstermek adına toplandık' dedi.
DİLEKÇE VERDİLER
Öğrencilerin fakülte dekanlığına verdikleri dilekçede şu ifadelere yer verildi: 'Bülent Yücel'in 12 yıldır fakültemizde öğretim üyeliğine devam eden oldukça donanımlı ve sevilen bir hukukçu olduğu açıktır. Anadolu Hukuk; Türkiye çapındaki en iyi hukuk fakültelerinde ilk 10'da yer alan ve 1993'ten beri eğitim veren köklü bir hukuk fakültesidir. Bu başarıda pay sahibi olan değerli akademisyenimizin kamuoyunda bu denli tepkiye sebep olacak şekilde dersle ilişiğinin kesilmesi fakültemizin itibarını zedelemektedir. Biz geleceğin hukukçuları olarak hukuki nosyonumuzu yıpratan bu olaylara karşı dekanlığımızın ilgisiz kalmayacağına inanmaktayız. 'Hukuki güvenirliğin' gereği olarak Bülent Yücel'i derslerine ilk dönemki gibi devam etmesini arz ederim.' MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim