İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, yanında bulunan bir heyetle Çifteler'e bağlı Belpınar, Başkurt, Sadıroğlu, Doğanay, Ortaköy ve Alikan mahallelerini ziyaret etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'Bu memleket bizim, millet bizim' söylemiyle başlattığı yeni siyaset tarzıyla vatandaşın sesini kamuoyuna duyurmak için şehirleri ve ilçeleri gezdiğinin altını çizen Kabukcuoğlu; 'Bizlerde il ve ilçe yönetimleri olarak, Eskişehir'imizin kırsalını adım adım geziyor, hemşerilerimizin sorunlarına kulak tıkayan iktidara duyurmaya çalışıyoruz. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in başlattığı bu siyaset tarzı, vatandaşlarımızın dertlerine derman bulmaya yönelik hakiki bir arayıştır' diye konuştu.
MAĞDURİYET YAŞANIYOR
Eskişehir'in ilçelerindeki mahallelerde yaşayan vatandaşların benzer sorunlara sahip olduğu söyleyen İYİ Partili Kabukcuoğlu, 'Kırsalda yaşayan hemşerilerimizin elektrik kesintileri, günlük talep ettikleri su ihtiyacının karşılanmaması, yolların bozukluğu, köylerde gitgide nüfusun azalması gibi benzer sorunları bulunmaktadır. Bunların yanında birçok köyümüzde cemaat arkasında saf tutacak imam talep ettiği halde, köyde imamlarının olmamasından dolayı mağduriyet yaşıyor. Belpınar köyümüzün iletişim sorunu var. Köyümüze baz istasyonu kurulması için önerge verdik. Ancak sorun ciddiye alınıp hala çözülmüş değil. Aynı şekilde toprağını emeğiyle ekip biçen çiftçilerimizin vakıf arazileriyle ilgili bir takım pürüzleri bulunmakta. Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğüyle bu konuyla ilgili görüşme gerçekleştirdik ve bu pürüzlerin yasa değişikliğiyle giderilebileceği sonucuna vardık, yasa teklifi çalışmalarına başladık' diye konuştu.
SORUNLARI İLETECEĞİZ
Köylerde yaşayan vatandaşın hayvanları için kullandıkları su kaynağıyla ilgili problemler olduğunu vurgulayan Kabukcuoğlu, 'Kaynakbaşı Doğanay kanalının kenarında bulunan balık tesisi arıtma sisteminin yeterince çalışmamasından dolayı suyun kirlendiğini ve bu sebeple hayvanlarının rahatsızlanıp, düşük doğum yaptığını söylüyorlar. Önümüzdeki günlerde ilgili kurumlardan randevu talep edip vatandaşlarımızın taleplerinin karşılanması ve sorunlarının çözüme kavuşturulması için görüşmeler gerçekleştireceğiz' ifadelerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim