Genel Kurul 6 Ekim'de
54 yıllık tarihinin en zorlu dönemlerinden birini yaşayan ve ekonomik krizle boğuşan Eskişehirspor, 6 Ekim'de yapılacak genel kurulu öncesi, yönetime talip olan ekiplerden arka arkaya açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak dün bir grup aday olduğunu belirten bir açıklama yaptı.

Tetik ve arkadaşları
Yönetime talip olan Sabahattin Tetik ve arkadaşlardı, dün bir restoranda basın toplantısı düzenleyerek belediyelerden destek almaları ve görev verilmesi halinde yönetime talip olduklarını açıkladı.

Görevden kaçmayız
Açıklama yapan Tetik, 'Eskişehirspor'un zor koşullar altında mücadele ettiğini biliyoruz. Beylik laflar etmeyeceğim. Başkan adayı olacağıma dair çeşitli söylentiler çıktı. Eskişehirspor taraftarı ve kongre üyelerimizin bizi böyle önemli bir makama layık görüp gelin kulübe sahip çıkın derse bu görevden kaçmayız, elimizi taşın altına koymaya hazırız' dedi.

Kurt'la görüşme yaptım
'Biz şu an da çok önemli akılla karar vereceğiz' diyen Tetik, 'Eskişehirspor için çözüm aramak istiyoruz. Bu kulübe nasıl yardım edeceğimiz konusunda karar alacağız. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile bir görüşme yaptım. Salı günü onla bir görüşme yapacağız ve belediyelerimizi yanımıza alarak Eskişehirspor için çözüm arayacağız' diye konuştu.

Borcun yarısı devlete
'180 milyona yakın borcumuz var' diyen Tetik, 'Bu borcun yarısı devlete. Bu koltuğa oturacak kim varsa 20 milyon para ile göreve gelmesi lazım. Biz göreve hazırız. Eğer başka bir grup çıkarsa el birliğiyle birleşelim derlerse ona da açığız. Belediyelerimizde yanımızda olursa biz bu işin üstesinden geliriz' ifadelerini kullandı.

Yönetime talip olacaklar
Öte yandan destek görüşmelerine devam edeceklerini ve Salı veya Çarşamba günü daha detaylı bir basın toplantısı yapmayı planladıklarını aktaran Tetik, 6 Ekim'de yapılacak genel kurulda yönetime talip olacaklarını belirtti.
Editör: TE Bilisim