MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Çakıcı değerlendirmesi: ' Selahattin Demirtaş kadar suçlu değil canım. Beş tane siyasi parti kuyruk oldu, dışarı çıkarmak için gayret gösteriyorlar' MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'FETÖ siyasi ayağı kolay kolay temizlenmiyor' dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, '(Hedef Erdoğan) Aynı 2001 senaryosu sadece hedef farklı' dedi.

Bahçeli'nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Dolardaki hareketlenmeyi değerlendiren Bahçeli: 'Erdoğan'a bir husumeti geliştirme noktasında çaba var. Netice itibarıyla gele gele şimdi ekonomiye geldiler. 2001'deki hedef Ecevit'ti, şimdi Erdoğan. Aynı senaryo, hedefler farklı. Siyasiler çıkarları için müdahale ederlerse yazık ederler. Merkez Bankası'nın görevi fiyat istikrarını sağlamaktır. ' dedi.

Dövizde ve para piyasalarındaki dalgalanmalarda dış güçlerin etkisinin bulunup bulunmadığı sorusuna Bahçeli, böyle durumlarda siyasi yönden düşünülmüş kaos ve krizleri kuvvetlendirecek tek unsurun ekonomik kriz, kaos olduğunu belirtti.

Bahçeli, 'Yani siyaseti karmakarışık hale getirmişseniz, ekonomiyi çok sağlıklı işler durumunda tuttuğunuz taktirde o zaman siyasi amaçlarda netice alamazsınız. Ekonomik yönden de bir darboğaza ülkeyi sokmak gayreti içerisinde olursunuz.' diye konuştu.

'2000 yılında birtakım olaylar yavaş yavaş gelişirken bu ülke neden bir ekonomik krize gitti? Bu ekonomik kriz çok süratle nasıl tırmandı? Faizler nasıl birden yükseldi?' diye soran Bahçeli, gecelik faizlerin 4 bin ile 7 bin arasında oynadığını anımsattı.

Bahçeli, bunun arkasından siyasi hedeflerin ne şekilde hayata geçirildiğinin de hep beraber görüldüğüne işaret ederek, şöyle devam etti:

'Bazı yorumcular var. Bir taraftan Türkiye'de yüzde 7 kalkınmayı görüyor ve kabul ediyorlar ama diğer taraftan 'Ekonomi felaketin içerisine girdi' diyorlar. Yüzde 70, yüzde 80'lerde yüksek faizlerle hayatını devam ettiren bir Türkiye ekonomisinin yüzde 13 ile yüzde 7 ile batacağı iddia ediliyor. Bütün bunlarla da bir güvensizlik, istikrarsızlık yaratılmak isteniyor. Bunu 2000-2001'de hep beraber yaşarken ısrarla söylenen bir şey vardı? 'Efendim bunu piyasa satın almaz.' Piyasa dediğin İstanbul'da yüz tane büyük işletme veya holding. Hepsinin Menkul Kıymetler Borsasındaki hisse senedi hareketliliği çok cüzi. Bunu satın alsa ne olur, almasa ne olur? Şimdi yine böyle bir küresel olgu Türkiye'de ekonomik yönden de sıkıntı yaratmayı amaçlamış görünüyor bana göre. Çünkü bütün bunları üst üste koyduğunuz vakit Türkiye'nin madem ki siyasi yönden bir istikrara ihtiyacı var, temel hak ve özgürlüklerin yeniden güçlendirilmesini istiyorsunuz, o zaman ekonomik krizi büyük bir oranda aşabilecek birlikteliği sağlayıp Türkiye'yi bu yönüyle bir çöküntüden kurtarmamız lazım. Bu çok önemlidir. Türkiye'de 'ekonomik kriz sadece iktidarı, iktidara destek verenleri, STK'lerden şunları bunları boğacak, diğerleri yaşayacak', böyle şey olur mu? Çöküntü çöküntüdür. Çöküntünün altında kalan da çok zor durumlara düşer. Yurt dışına jurnallerseniz, birtakım çevreler hala Türkiye üzerinde birtakım oyunlar oynar, bozgunculuk yapmaya çalışır, Türkiye'ye gelecek olan birtakım sermaye hareketlerini durdurup geciktirmek gibi oyunlarla bir siyaseti neticelendireceklerini zannediyorlarsa o kimseye yar olmuyor.'

'AF YETKİSİ BEN DE OLSA KULLANMIŞTIM'

Af konusuna değinen Bahçeli, 'Cumhurbaşkanındaki yetki bende olsaydı şimdiye kadar kullanmıştım.' diye konuştu.

'Af konusu seçim beyannamesinde de olacak mı?' sorusu üzerine Bahçeli, 'Biz parti olarak Mecliste temsil edildiğimiz vakit yapabileceklerimizi açıklıyoruz beyannameden çok. Sanıyorum af ile ilgili olarak da bir tasarı, çok yönlü bir tasarı verebiliriz. Ama Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hayata geçtiğinde bunu yapacak unsurlar daha farklı olabilir.' diye konuştu.

'DEMİRTAŞ KADAR SUÇLU DEĞİL'

Alaattin Çakıcı'yı ziyaretine ilişkin konuşan Bahçeli, 'Çakıcı benim ülküdaşım, Demirtaş kadar suçlu değil. Vatan için verdiği mücadeleyi devlette bilir.' dedi.

'GERİ VİTES YOK'

Bahçeli, 24 Haziran seçimleri ile ilgili, 'Erdoğan ilk turda seçilir. Cumhurbaşkanlığı sisteminden geri vites yok.' diye konuştu.

'DAVALAR YENİDEN GÖRÜLMELİ'

FETÖ'cü hakimlerin verdiği yargı kararlarına değinen Bahçeli, 'Davalar incelenmeli, yeniden görülmeli.' ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim