Odunpazarı Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı Kazım Kurt başkanlığında toplandı. Toplantıda gündeme gelen 5 maddeden 4'ü komisyonlardan geldiği şekilde oy birliği ile kabul edildi. Bir maddeye ise AK Partili meclis üyelerinin karşı oy vermeleri nedeniyle oy çokluğu ile kabul edildi. Karşı oy gerekçelerini açıklayan AK Parti Meclis Üyesi Murat Özcan, yeşil alanların benzin istasyonuna çevrilmesini doğru bulmadıklarını söyledi.

ZAN ALTINDA BIRAKTILAR
Murat Özcan, 'Bu hafta Ak Parti Meclis üyesi Büşra Yeşim Arslantaş bütçenin kesin hesabı ile mecliste de gündeme taşıdığımız konuları çalıştığı bir haber sitesinde gündeme taşımıştır. Daha sonra sosyal medyada tek elden yönetildiği açık olan bir grühla karşı karşıya kaldık. Hem Büşra Yeşim Arslantaş hem Kazım Kurt zan altında bırakan ifadelerle karşı karşıya kaldık. Sizin ifadeleriniz en az Büşra Yeşim Arslantaş kadar önemli' dedi. Özcan, Başkan Kurt'tan görüşmenin detaylarını anlatmasını istedi.

GÖRÜŞMEK GAYET NORMAL
Belediye meclis üyeleri ile belediye başkanının görüşmesinin normal olduğunu söyleyen Başkan Kurt, 'Ben belediye meclis üyeleri ile özel olarak da genel olarak da görüşürüm. Doğal bir görüşmedir. Olağanüstü abartılacak bir görüşme değildir. Görüşmenin detaylarını anlatacak kişi ben değilim. Bu bana yakışmaz. Burada sıkıntılı bir şey görmüyorum. Sosyal medya üzerinden politika yapınca böyle oluyor. Denetlenemeyen yer orası. Politika yapma şeklimiz insanları rahatsız ediyor. Bu mecliste konuşulmayacak bir şey yoktur. Bu mecliste herkes her soruyu sorabilir, her konuda eleştiri yapılabilir' diye konuştu.

HARAM LOKMA GEÇMEDİ
'Biz görev yaptığımız süre boyunca boğazımızdan haram lokma geçmemiştir' diyen Başkan Kurt, 'Geçmesi de imkansızdır. Biz Odunpazarı Belediyesi'nde yanlış iş yapılmasına müsaade etmiyoruz. Şeffaf gerçekçi bir çalışma yöntemi izliyoruz. Benim bir dahilim söz konusu değildir. Doğru bulmuyorum. Hiç bir arkadaşımı suçlamıyorum. İki meclis üyesi olarak yapılan uygar bir görüşmedir. Görünmeyen olay üzerine politika yapmak doğru değildir. Herkes daha dikkatli, daha ölçülü olacak. Mecliste konuşulan mecliste kalır. Meclis üyesi Büşra Hanım'ın merak ettiği bir şey varsa yazılı, sözlü soru sorabilir, burada konuşabilir. Biz de cevap verebiliriz. Meclis üyesi olmasa neyse. Bir partiyi hedef alan bir açıklama olunca diğer parti mensupları da savunmaya geçer. Herkes kendi yanlışını düzeltsin. Halkla karşı karşıya geldiğimizde sonuç ortaya çıkacaktır. 2.5 sene sonunda tekrar hesaplaşırız. Eskişehirli görüyor kimin ne yaptığını. Kimin kafasında hangi tereddüt varsa istediği belgeyi6alabilir. Odunpazarı Belediyesi'nde bir şaibeli iş bulamazsınız. Ben buna izin vermem. Şeffat, katılımcı, düzgün iş yapıyoruz. Eğer yaptığımız işlerde bir yanlışlık varsa bunun hesabını vermeye hazırız' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim