2 Ağustos tarihinde Sonhaber Gazetesi'nde yayınlanan 'Mutlu Günde Haraç Tehdidi' haberinde yer alan Çoraklık Mevkii'ndeki doğalgaz problemi hakkında ilgili kurumlar olan Valilik ve ESGAZ'dan cevap geldi. Hala olumlu bir yanıt alamadıklarını belirten Muhtar Açıkgöz, 'Ben sorun çözülecek diye düşünüyordum. Bu sebeple insanlara kömür de aldırmadım. Şimdi kömür pahalanmaya başlayacak. Ne yapacak bu insanlar? Herkes birbirinin üzerine atıyor. Biz çözüm istiyoruz' diye konuştu.



1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ENGEL
Çoraklık Mevkii'ndeki doğalgaz sorunu hakkında ESGAZ'dan gelen açıklamada Büyükşehir Belediyesi'nin 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarını tamamlamadığı için doğalgaz taleplerine olumlu cevap verilemeyeceği yazarken, 'Doğalgaz tasarım projelerinin hazırlanmasında 1/1000 ölçekli uygulama imar planları uygulanmaktadır. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yapılan denetimler sırasında 1/1000 ölçekli uygulama imar planı olmayan alanlarda yatırım hizmetlerinin yapılmaması konusunda bildirimleri olmuştur. Bu nedenle Çoraklık Mevkii'nde hali hazırda 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planlarının olmaması sebebiyle tasarım ve tatbikat projeleri hazırlanamadığından gelen bağlantı talepleri kabul edilememektedir' denildi.

TARIM ARAZİSİDEN ÇIKARILSIN
Eskişehir Valiliğinden yapılan açıklamada ise, 'Yapılaşma içerisinde bulunan arazilerinin 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Koruma Kanunun ilgili maddeleri gereğince tarım arazisi vasfından çıkartılarak imara açıldığı takdirde mahalleye doğalgaz gelmesi sağlanacaktır. Konu Toprak Koruma Kurulu'nun gündeminde olup çalışmalar devam etmektedir' ifadelerine yer verildi. MELTEM KARAKAŞ



Editör: TE Bilisim