Demokrasi İçin Dayanışma Platformu üyeleri 20-27 Eylül tarihleri arasında tüm dünyada düzenlenen iklim grevine Eskişehir'den destek verdi. Köprübaşı'ndan Adalar'ın sonuna kadar tekneyle vatandaşlara çağrı yapan platform üyeleri, 'İklim krizi iklim felaketine dönüşmeden dur de!' diye haykırdı. Açıklamaya destek veren ve Eskişehir'in havası en temiz yedi ilden biri olduğunu hatırlatan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 'Eskişehir'e kömürlü termik santral yapmak istediler. İzin vermedik. Sekiz tane dava açtık. İzin vermeyeceğiz. Dünyamızı koruyacağız. Çevremizi koruyacağız' diye konuştu.
MÜCADELE VURGUSU
Birlikte mücadele vurgusu yapan Mehmet Akif Aladağ ise, 'İklim krizi sadece kutuplardaki buzların eriyerek denizleri yükseltmesinden ibaret sonuçlar doğurmuyor. Ülkemizde de yaşanan dolu felaketleri, hortumlar, kuraklık, sel felaketleri, yangınlar iklim krizinin ilk işaretleri. Ayrıca enfeksiyon ve vektör kaynaklı hastalıkların da artışından gıda ve su güvencesi sorunlarına kadar birçok sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor' şeklinde konuştu.
DAHA ÇOK EYLEM
İklim için daha çok hareket ve daha çok eylemin gerektiğini vurgulayan Aladağ, 'İklimi değiştirmek yerine paradigmanızı değiştirin. Siz yapmazsanız biz yaparız. Buna gücümüz var. Sağlıklı bir dünyada, sağlıklı bir çevrede, sağlıklı bir toplumun sağlıklı bireyleri olarak yaşamak için sen de bu mücadeleye katıl' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim